Ο Τζόρτζ Ράσελ πήρε για λογαριασμό της Mercedes μια αποφασιστική νίκη στον θεαματικό αγώνα σπρίντ του GP Βραζιλίας. Δεύτερος ο Σάινθ, τρίτος ο Χάμιλτον.

Ο Τζόρτζ Ράσελ ήταν ο νικητής του συναραπαστικού αγώνα σπρίντ του Grand Prix Βραζιλίας, του τρίτου και τελευταίου για την φετινή σεζόν της Formula 1. O 24χρονος βρετανός πιλότος της Mercedes, με εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας τρομερό ρυθμό στους 24 γύρους του μίνι αγώνα έφερε την Mercedes για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί εφέτος. Ενώ μαζί με αυτό θα εκκινήσει και από την πρώτη θέση τον αγώνα της Κυριακής. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν στην 2η θέση ο Κάρλος Σάινθ (Ferrari) και ο Λιούις Χάμιλτον στην 3η με την έτερη Mercedes.

Ωστόσο στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Ράσελ και Χάμιλτον. Καθώς, o Σάινθ θα έχει ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή μονάδας ισχύος. Στα θετικά πέραν της εξαιρετικής παρουσίας της Mercedes, η συνολική εμφάνιση της Haas. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν ναι μεν δεν διατήρησε την ιστορική pole position που πήρε εχθές, ωστόσο με την τελική του 8η θέση χάρισε στην ομάδα του έναν βαθμό. Ενώ και ο Μικ Σουμάχερ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση. Kαταφέρνοντας να ανέβει από την τελευταία θέση στην 12η. Από την οποία και θα εκκινήσει τον αγώνα. Απογοήτευσαν συνολικά με τις εμφανίσεις τους Alfa Romeo και Alpine-Renault.

Σύνοψη του αγώνα σπρίντ:

Στην εκκίνηση του σπρίντ, ο Μάγκνουσεν ξεκίνησε πολύ καλά και διατήρησε την πρωτοπορία. Πιο πίσω, ο Φερστάπεν δεχόταν την ασφυκτική πίεση του Τζόρτζ Ράσελ. Με τους δύο τους να δίνουν μάχη τροχό με τροχό για λίγους γύρους και τον Ολλανδό να καταφέρνει να κρατήσει τη 2η θέση. Παρά την σχετικά καθαρή εκκίνηση, είχαμε και συμβάντα. Όπως την επαφή ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Alpine-Renault. Δηλαδή τους Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο. Με τον δεύτερο ειδικά να βλέπει τον αγώνα του να καταστρέφεται από νωρίς. Αφού κλήθηκε στα πιτ για να αλλάξει πτέρυγα. Έτσι έχασε αρκετές θέσεις πράγμα που συνέβη και στον Οκόν αργότερα.

Καθώς περνούσαν οι γύροι, τα πράγματα άρχισαν να δείχνουν πιο… φυσιολογικά. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν έβλεπε τα πιο γρήγορα μονοθέσια να τον περνούν το ένα μετά το άλλο και να χάνει θέσεις. Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε στην πρωτιά. Με τον Τζορτζ Ράσελ δεύτερο και να τον ακολουθεί. Ο Κάρλος Σάινθ είχε ανέβει στην 3η θέση. Τέταρτος ήταν ο Χάμιλτον, που κέρδισε πολλές θέσεις και μπροστά από τον πέμπτο Μάγκνουσεν. Ο Σέρχιο Πέρεζ κέρδισε και αυτός θέσεις αρκετές ανεβαίνοντας μέχρι και στην 5η θέση. Ο Σαρλ Λεκλέρ, αντίθετα πέρασε αρκετή ώρα πίσω από την Mclaren του Λάντο Νόρις. Προτού τελικά καταφέρει να περάσει.

Ενώ πιο πίσω συνέβαιναν αυτά, στην κορυφή ο αγώνας πήρε «φωτιά». Ο Τζορτζ Ράσελ με τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν πιο γρήγορος. Φτάνωντας αρχικά τον Μαξ Φερστάπεν και έπειτα τον πέρασε για την πρωτοπορία. Ο Ολλανδός αμέσως αντεπιτέθηκε και ξαναπέρασε στην πρώτη θέση. Η μάχη τους κράτησε αρκετούς γύρους και επέστρεψε στους Σάινθ και Χάμιλτον να φτάσουν πίσω τους και να μπουν στο παιχνίδι της νίκης. Ο Ράσελ δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να ξαναπεράσει.

Αυτήν τη φορά όμως μπόρεσε να μείνει μπροστά και αμέσως άρχισε να απομακρύνεται. Σαν να μην έφτανε αυτό αργότερα ο Φερστάπεν έχασε άλλη μία θέση. Όταν κατά την προσπέραση του επί του Κάρλος Σάινθ, ο πίσω τροχός του Ισπανού της Ferrari «ξύρισε» την εμπρός πτέρυγα του Ολλανδού. Ο Φερστάπεν που έχανε ρευθμό αμέσως μετά είδε και τον Χάμιλτον να τον προσπερνά και έπεσε τέταρτος. Στους λίγους γύρους που απέμεναν δεν είχαμε άλλες αλλαγές θέσεων στην κορυφή. Με τον Τζορτζ Ράσελ να παίρνει τη νίκη μπροστά από τους Σάινθ και Χάμιλτον.

Πέραν της πρώτης τριάδας (Ράσελ, Σάινθ, Χάμιλτον) την βαθμολογούμενη οκτάδα του σπρίντ συμπλήρωσαν οι Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Λάντο Νόρις (Mclaren) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas). Στην πρώτη δεκάδα οι Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri).

Oι δηλώσεις του νικητή Tζόρτζ Ράσελ:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

H δράση ολοκληρώνεται αύριο (13/11) με την διεξαγωγή του κυρίως αγώνα. Η εκκίνηση του αγώνα για το GP Bραζιλίας, του 21ου της φετινής σεζόν της Formula 1, θα δοθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος.