Ο Κάιρι Ίρβινγκ βρήκε έναν ανέλπιστο υποστηρικτή στο πρόσωπο του Άνταμ Σίλβερ - Τι ανέφερε για τα αντισημιτικά σχόλια και την επιστροφή του.

Ο Άνταμ Σίλβερ είπε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, δεν είναι αντισημίτης, αφού οι δυο τους είχαν όπως είπε ο επίτροπος του ΝΒΑ «μια άμεση και ειλικρινή συζήτηση» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της λίγκας στη Νέα Υόρκη.

Ο Σίλβερ, ο οποίος είναι Εβραίος, μίλησε για τον Ίρβινγκ σε μια συνέντευξη στους New York Times την Πέμπτη, δύο εβδομάδες αφότου ο γκαρντ των Νετς έκανε μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση που περιλάμβανε έναν σύνδεσμο της Amazon σε μια ταινία που περιείχε αντισημιτικές ιδέες.

Η ανάρτηση του Ίρβινγκ δέχτηκε τεράστια αντίδραση, με τους Νετς να τον αποκλείουν για τουλάχιστον πέντε αγώνες και τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ, να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι η σχέση της εταιρείας παπουτσιών με τον Ίρβινγκ είναι πιθανό να διακοπεί οριστικά.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω εδώ και μια δεκαετία και δεν έχω ακούσει ποτέ μια αντισημιτική λέξη από αυτόν ή μίσος να απευθύνεται σε κάποια ομάδα», είπε ο Σίλβερ στους Times και πρόσθεσε: «Το αν είναι ή όχι αντισημίτης δεν σχετίζεται με τη ζημιά που προκαλείται από την ανάρτηση περιεχομένου μίσους».

Ο Σίλβερ αναγνώρισε στους Times ότι η κριτική που δέχθηκε η λίγκα και οι Νετς επειδή δεν τιμώρησαν γρηγορότερα τον Ίρβινγκ «ίσως να είναι δίκαιη».

Ο Ίρβινγκ τιμωρήθηκε από τους Νετς στις 3 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα αφότου δημοσίευσε το tweet του, αφού απέτυχε να ζητήσει επίσημα συγγνώμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο Ίρβινγκ ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση στο Instagram αργότερα εκείνο το βράδυ.

Σίλβερ για Ίρβινγκ: «Πήραμε σωστή απόφαση για την αναστολή του»

«Αισθάνομαι ότι φτάσαμε στο σωστό αποτέλεσμα όσον αφορά την αναστολή του», είπε ο Σίλβερ στους Times. «Και εκ των υστέρων, μπορεί να είχαμε κινηθεί γρηγορότερα. Δέχομαι αυτή την κριτική. Αλλά ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να κατανοήσω το πλαίσιο στο οποίο δημοσιεύτηκε για να καταλάβω ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη, όχι να τη δικαιολογήσω με κάποιο τρόπο, αλλά για να καταλάβουμε ποια τιμωρία ήταν κατάλληλη».

Ο Σίλβερ είπε ότι η λίγκα ήθελε να κάνει «λίγη δουλειά και έρευνα για να κατανοήσει» την ανάρτηση του Ίρβινγκ προτού αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Αυτό περιλάμβανε τον ίδιο τον Σίλβερ να παρακολουθήσει την ταινία, είπε.

«Μόλις κάναμε αυτή την έρευνα, ήταν σαφές για μένα ότι ήταν πράγματι ρητορική μίσους και εμείς, μαζί με τους Μπρούκλιν Νετς, ανταποκριθήκαμε», είπε ο Σίλβερ στους Times.

Η ευθύνη της Amazon και πότε θα επιστρέψει ο Ίρβινγκ

Ο Σίλβερ επίσης πρόσθεσε ότι η Amazon φέρει κάποια ευθύνη για τη φιλοξενία της αντισημιτικής ταινίας στον ιστότοπό της:

«Νομίζω ότι η Amazon πρέπει επίσης να πάρει αποφάσεις», είπε ο Σίλβερ και συνέχισε: «Το πρώτο μου ένστικτο ήταν ότι κάτι τόσο ειλικρινά ποταπό και γεμάτο ρητορική μίσους, δεν θα έπρεπε θα περιέχεται στο Amazon Prime».

Ο Ίρβινγκ έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια λόγω της τιμωρίας του και μπορεί να έχει δικαίωμα να επιστρέψει την Κυριακή εναντίον των Λος Άντζελες Λέικερς, αν και δεν είναι σαφές πότε οι Νετς θα τον επαναφέρουν.

Ο Σίλβερ είπε ότι οι Νετς θα αποφασίσουν πότε μπορεί να επιστρέψει ο Ίρβινγκ. Αλλά σε συνεννόηση με το ΝΒΑ. Ως μέρος της αναστολής του Ίρβινγκ, η ομάδα περιέγραψε ένα σύνολο προϋποθέσεων που απαιτούνται για την αποκατάστασή του. Συμπεριλαμβανομένης μιας δημόσιας δήλωσης που αναγνωρίζει ότι η ταινία είναι αντισημιτική.  Μια συγγνώμη για την υποστήριξη της ταινίας και τα ψέματα μέσα σε αυτήν. Τέλος, εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους κινδύνους της ρητορικής μίσους.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!