Ο Κάιρι Ίρβινγκ πάει από το κακό στο χειρότερο και μετά την τιμωρία των Νετς, ήρθε και το τέλος της συνεργασίας με τη Nike.

Ο έμπειρος γκαρντ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με την κίνησή του και μια ημέρα μετά την τιμωρία του από τους Νετς, ήρθε και η διακοπή της συνεργασίας του με τη Nike. Η πασίγνωστη εταιρία αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας της με τον Ίρβινγκ. Όπως ενημέρωσε, δε, δεν θα κυκλοφορήσει πλέον το νέο παπούτσι του έμπειρου γκαρντ «Kyrie 8».

«Στη Nike, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους και καταδικάζουμε κάθε μορφή αντισημιτισμού… Είμαστε βαθιά λυπημένοι και απογοητευμένοι από την κατάσταση και τον αντίκτυπό της σε όλους», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Οι Νετς ανακοίνωσαν προχθες ότι ο Ίρβινγκ θα είναι εκτός ομάδας για τουλάχιστον πέντε ματς δίχως να πληρώνεται εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων.

Το χρονικό της υπόθεσης «Ίρβινγκ» και η συγγνώμη του

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ίρβινγκ ανέβασε στα social media τον τίτλο μιας ταινίας με τίτλο: “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” (Εβραίοι προς Νέγρους. Ξύπνα Μαύρη Αμερική). Ταινία, η οποία περιέχει πολλά αντισημιτικά σχόλια όπως ότι ο εβραϊκός λαός λατρεύει το σατανά και ευθύνεται για τους μαύρους σκλάβους στην Αμερική προερχόμενους από την Αφρική.

Ο σάλος που προκλήθηκε, τεράστιος. Το Μπρούκλιν και ο Ίρβινγκ θέλησαν να απολογηθούν για το γεγονός με τον έμπειρο γκαρντ να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του.

«Γνωρίζω τον αρνητικό αντίκτυπο της ανάρτησής μου στην εβραϊκή κοινότητα και αναλαμβάνω την ευθύνη… Δεν πιστεύω ότι όλα όσα ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ ήταν αληθινά ή αντικατοπτρίζουν το ήθος και τις αρχές μου. Είμαι ένας άνθρωπος που μαθαίνει από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Και σκοπεύω να το κάνω με ανοιχτό μυαλό και προθυμία να ακούσω» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ίρβινγκ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!