Το Μουντιάλ του Κατάρ πλησιάζει για τα καλά και το Debut.gr σας ετοίμασε μια λίστα με 5… παικταράδες που οι χώρες τους έχουν μείνει εκτός!

Μουντιάλ 2022. Κατάρ. Ένα τουρνουά που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης προσμένει με ανυπομονησία. Μια διοργάνωση στην οποία αναμένεται να λάμψουν τα αστέρια του σήμερα. Μια τελική φάση στην οποία θα «παρελάσουν» για τελευταία φορά κορυφαίοι όπως ο Λιο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο λείπουν αρκετοί σταρ. Πάμε να δούμε 5 από δαύτους…

1. Έρλινγκ Χάαλαντ

Η κουβέντα δε γινόταν να ξεκινήσει με κάποιο άλλο όνομα. Ο Χάαλαντ στα 22 του χρόνια δε θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ο νεαρός στράικερ που φέτος έχει ήδη 22 γκολ -τα 17 σε επίπεδο Πρέμιερ- και 3 ασίστ σε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις θα ήταν σκέτη απόλαυση στο Μουντιάλ.

Ωστόσο η Νορβηγία δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά και εμείς θα πρέπει να περιμένουμε -τουλάχιστον- 4 χρόνια για να τον δούμε να σκοράρει το 1ο του τέρμα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μοχάμεντ Σαλάχ © EPA

2. Μοχάμεντ Σαλάχ

Εξίσου «ηχηρή» είναι και η απουσία του άσου της Λίβερπουλ, Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έχει ξεκινήσει τι φετινή χρονιά με 12 γκολ σε 19 αγώνες -έχει και 5 ασίστ– με τη φανέλα των «ρεντς». Ο Σαλάχ βίωσε την άσχημη πλευρά των πέναλτι δύο φορές μέσα σε 2 μήνες. Πρώτα, όταν η Αίγυπτος έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και ύστερα όταν μέσω της ίδιας διαδικασίας αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο του Κατάρ.

Πίσω στο 2018 και το Μουντιάλ της Ρωσίας, ένας τραυματισμός δεν επέτρεψε στο «δεκάρι» με την αφάνα να οδηγήσει τη χώρα του ψηλά. Όντας 30 ετών, ο Σαλάχ ίσως έχει μια ευκαιρία στο επόμενο τουρνουά.

3. Μάρκο Βεράτι

Η απουσία της Ιταλίας από το Μουντιάλ είναι κάτι που συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Η ήττα από τη Β. Μακεδονία (1-0) στα προκριματικά σόκαρε όλο τον πλανήτη! Ο Βεράτι, ήταν από τους πρωταγωνιστές της «Σκουάντρα Ατζούρα» και τη βοήθησε να κατακτήσει το EURO 2020. Τελείωσε το τουρνουά με το τρομακτικό 93% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις.

Φέτος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και δεσπόζει στο κέντρο της Παρί (έχει και μια ασίστ). Ο βραχύσωμος χαφ και φυσικά η Ιταλία δεν ήταν παρόντες στη διοργάνωση της Ρωσίας (2018), ενώ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας οι Ιταλοί ήταν απογοητευτικοί και “χαιρέτησαν” νωρίς. Ο Βεράτι πάντως έχει ακόμη μέλλον, καθώς μόλις έκλεισε τα 30 (5/11)!

4. Βίκτορ Οσιμέν

Ο Νιγηριανός επιθετικός που φέτος «βγάζει μάτια» με τη φανέλα της Νάπολι είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Με τρομερή ταχύτητα, ικανότητα στο «ένας με έναν» αλλά και εκτελεστική δυνότητα, ο Οσιμέν οδηγεί τους «παρτενοπέι» στο πολυπόθητο Σκουντέτο.

Πριν έξι χρόνια, όταν αγωνιζόταν με την U17 της Νιγηρίας πέτυχε κάτι μυθικό. Σκόραρε 10 φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών και οδήγησε τη χώρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Έχει συνολικά 30 γκολ σε 68 συμμετοχές σε επίπεδο Σέριε Α (τα 7 φέτος) και φυσικά όλες τις προδιαγραφές ώστε να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο επιθετικό!

5. Ριγιάντ Μαχρέζ

Ο κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής του 2016 και 4 φορές πρωταθλητής Αγγλίας δεν θα «κατέβει» στο Κατάρ. Η Αλγερία απέτυχε να προκριθεί και έτσι ο Μαχρέζ  θα δει το σπουδαίο τουρνουά από τον καναπέ του. Ο αριστεροπόδαρος winger και ένα από τα βασικά «γρανάζια» της μηχανής του Πεπ είναι σίγουρα μια σημαντική απουσία.

Παρά το…μουδιασμένο ξεκίνημα φέτος (3 γκολ σε 16 ματς) ο Μαχρέζ παραμένει ένας από τους κορυφαίους στη θέση του. Το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας δεν κατάφερε πολλά, ενώ και το 2018 η Αλγερία ήταν εκτός. Στο επόμενο Μουντιάλ θα είναι 35 ετών, οπότε καταλαβαίνετε πως θα κάνει τα πάντα ώστε η χώρα του να είναι μια από τις 32.