Κυριακή 6 Νοεμβρίου με τέσσερα «καυτά» ντέρμπι στην Ευρώπη. Το Debut.gr σας τα παρουσιάζει.

Η Κυριακή, η αγαπημένη μέρα των φίλων του ποδοσφαίρου έφτασε. Και αυτή η Κυριακή θα είναι ξεχωριστή. Γιατί; Διότι εκτός από το πολύ μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, θα δούμε ακόμη 4 σούπερ-ντέρμπι στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Το Λονδίνο έχει την τιμητική του!

Ξεκινάμε από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), η Τσέλσι υποδέχεται την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» που βρίσκονται στην κορυφή της Premier League έχουν φύγει με το τρίποντο στις δύο πρόσφατες αναμετρήσεις του «Στάμφορντ Μπρίτζ». Η γηπεδούχος που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο με τον Πότερ στο «τιμόνι» προέρχεται από την ταπεινωτική με 4-1 ήττα από την Μπράιτον (πρώην ομάδα του Πότερ).

Οι «μπλε» που βρίσκονται στην θέση του πίνακα σίγουρα θα μπουν στο χορτάρι με σκοπό τη νίκη που θα επαναφέρει τα χαμόγελα σε πολλούς. Η πρωτοπόρος Άρσεναλ που έχει «χτίσει» ένα σερί με 4 επιτυχίες στα λονδρέζικα ντέρμπι (όχι μόνο με Τσέλσι) παίζει φέτος πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ένα νεανικό σύνολο που υπό τις οδηγίες και τις ιδέες του Αρτέτα αποδίδει στο χορτάρι τα περισσότερα από τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Με μόλις μια ήττα φέτος η Άρσεναλ στοχεύει στο μεγάλο διπλό, ένα «διπλό τίτλου» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Λίγο αργότερα, στις 18:30, η Τότεναμ φιλοξενεί τη Λίβερπουλ. Ένα παιχνίδι όπου και οι δύο θέλουν τους βαθμούς για τον ίδιο λόγο: για να δώσουν απαντήσεις, τόσο στους φιλάθλους όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Η ομάδα του Κόντε βρίσκεται στη βαθμολογία με 26 βαθμούς, ενώ προέρχεται από δύο νίκες-ανατροπές. Η δεύτερη μάλιστα -και πιο πρόσφατη- απέναντι στη Μαρσέιγ της έδωσε και την 1η θέση του ομίλου, άρα μια πιθανόν καλύτερη κλήρωση στους «16» του Champions League. Οι «Σπερς» δεν έχουν νίκη σε ντέρμπι φέτος (2 ήττες, 1 ισοπαλία) ενώ φυσικά θα στερηθούν και τον Σον, ο οποίος θα χειρουργηθεί στο αριστερό μάτι.

Στον πλανήτη Λίβερπουλ τα πράγματα είναι πολύ περίεργα φέτος. Η ομάδα του Κλοπ έχει κάνει την εμφάνισή της στο Champions League, αλλά στο πρωτάθλημα ακόμα την… ψάχνουμε. Μέσα σε μικρό διάστημα, οι «ρεντς» νίκησαν Σίτι και Νάπολι αλλά ηττήθηκαν από Νότιγχαμ και Λίντς! Ρεαλιστικός στόχος φυσικά είναι η τετράδα, από την οποία η Λίβερπουλ υπολείπεται 8 βαθμούς και σίγουρα θα κάνει τα πάντα για τους μειώσει!

Η «μάχη» της «αιώνιας πόλης» και ο αγώνας γοήτρου!

Το κυριακάτικο πρόγραμμα συνεχίζεται -και ολοκληρώνεται- στην Ιταλία. Στις 19:00, η Ρόμα θα κοντραριστεί με τη Λάτσιο. Οι δύο ομάδες της πόλης που φυσικά θα κάνουν τους δρόμους να αδειάσουν, έχουν διαφορά μόλις ενός βαθμού στη Σέριε Α. Η τέταρτη της βαθμολογίας Ρόμα «τρέχει» ένα σερί με 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια της. Ο Μουρίνιο έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που ναι μεν δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει το Σκουντέτο, αλλά σίγουρα είναι πλέον υπολογίσιμο όπως… παλιά!

Από την άλλη, ο Μαουρίτσιο Σάρι που έχει περάσει τη φιλοσοφία του στους «Λατσιάλι», θα στερηθεί δύο σημαντικότατους ποδοσφαιριστές. Τσίρο Ιμόμπιλε και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς θα απουσιάσουν από το ντέρμπι, σε ένα «Ολίμπικο» που αναμένεται να μετατραπεί σε… ρωμαϊκή αρένα!

Στο τέλος της ημέρας και συγκεκριμένα στις 21:45, η Ίντερ ταξιδεύει στο Τορίνο για να παίξει με τη Γιουβέντους. Δύο ομάδες που φέτος είναι… σκιά του εαυτού τους. Δεν είναι τυχαίο που είναι αμφότερες εκτός τετράδας αυτή τη στιγμή. Η ομάδα του Αλέγκρι που την περασμένη εβδομάδα βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τα νοκ-αουτ του Champions League, βρίσκεται στην θέση. Η Γιουβέντους ψάχνει τα… πατήματά της καθώς η εικόνα της στο τερέν είναι από μέτρια έως τραγική.

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Ιντζάγκι. Η Ίντερ κατάφερε -σε πρώτη φάση- τον μεγάλο στόχο που ήταν να αφήσει «εκτός» τη Μπαρτσελόνα και να προκριθεί εκείνη στους «16». Βέβαια δεν παρουσίασε και κάτι… ιδιαίτερο. Στα του πρωταθλήματος βρίσκεται , δύο πόντους μπροστά από την αντίπαλό της. Οι «νερατζούρι», ένας σύλλογος «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί, θα ψάξουν τη νίκη που θα τους δώσει ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει συνέχειας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Α, πού είσαι;