Ο Ταξιάρχης Φούντας δικαιώθηκε με κάθε επισημότητα για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης κατά του Ντάμιον Λόου.

Η πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος των ΗΠΑ (MLS), ανακοίνωσε ότι ερεύνησε το περιστατικό που σημειώθηκε στον αγώνα της DC Γιουνάϊτεντ με την Ιντερ Μαϊάμι, κατά την διάρκεια του οποίου, ο Ταξιάρχης Φούντας κατηγορήθηκε πως επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στον Τζαμαϊκανό, Ντάμιον Λόου.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και δικαίωσε τον Ελληνα διεθνή επιθετικό, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του. Ο Φούντας από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως δεν χρησιμοποίησε καμία ρατσιστική φράση.

Ταξιάρχης Φούντας: Το χρονικό του συμβάντος

Ο Ντάμιον Λόου της Inter Miami είχε καταγγείλει πως ο Έλληνας φορ της DC United τους απηύθυνε ρατσιστικό χαρακτηρισμό. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε πως τον αποκάλεσε «νέγρο» στη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων για το MLS.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Inter Miami, Φιλ Νέβιλ, είχε δηλώσει: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φούντα, Γουέιν Ρούνεϊ, που τον έκανε άμεσα αλλαγή, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Inter Miami. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Inter Miami για να ερευνήσει το περιστατικό».

Το MLS εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα στην οποία εξηγεί ότι άνοιξε έρευνα για το περιστατικό. «Το MLS έχει μηδενική ανοχή για την κακοποιητική και επιθετική γλώσσα και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν αυτούς τους ισχυρισμούς. Μία έρευνα για το ζήτημα θα αρχίσει άμεσα. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

«Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη που με κατηγορούν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του»

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Ταξιάρχης Φούντας μέσα από ανάρτησή του στο Instagram. Με την λίγκα της χώρας να έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ο Έλληνας επιθετικός ξεκαθάρισε ότι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «νέγρο» τον Τζαμαϊκανό στόπερ της Ίντερ Μαϊάμι, Ντέιμιαν Λόου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ταξιάρχη Φούντα:

«Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη την οποία με κατηγορούν ότι χρησιμοποίησα. Αυτήν τη απεχθή ρατσιστική προσβολή την αποκηρύσσω και δεν τη χρησιμοποίησα. Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες στο γήπεδο, αλλά δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του. Είναι απεχθής.

Έχω πολλούς φίλους από πολλές κουλτούρες. Πάντα σέβομαι την κουλτούρα, τη θρησκεία και το χρώμα δέρματος κάθε ατόμου και γι’ αυτό είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτήν την κατηγορία και λυπημένος που κατηγορήθηκα λανθασμένα».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taxiarchis Fountas (@taxiarchisfountas)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!