Για ρατσιστική επίθεση κατά του Ντάμιον Λόου, στην αναμέτρηση της DC United με την Inter Miami κατηγορείται ο Ταξιάρχης Φούντας.

Αντιμέτωπος με μια βαριά κατηγορία βρίσκεται ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο Ντάμιον Λόου της Inter Miami κατήγγειλε πως ο Έλληνας φορ της DC United τους απηύθυνε ρατσιστικό χαρακτηρισμό και ότι συγκεκριμένα τον αποκάλεσε «νέγρο» στη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων για το MLS.

Μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Inter Miami, Φιλ Νέβιλ, δήλωσε: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φούντα, Γουέιν Ρούνεϊ, που τον έκανε άμεσα αλλαγή, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Inter Miami. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Inter Miami για να ερευνήσει το περιστατικό».

Το MLS εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα στην οποία εξηγεί ότι άνοιξε έρευνα για το περιστατικό. «Το MLS έχει μηδενική ανοχή για την κακοποιητική και επιθετική γλώσσα και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν αυτούς τους ισχυρισμούς. Μία έρευνα για το ζήτημα θα αρχίσει άμεσα. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!