Το Debut.gr εστιάζει στο νέο ηγέτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντόνοβαν Μίτσελ, που έχει την καλύτερη αρχή παίκτη στην ιστορία της ομάδας.

Ίσως να είναι νωρίς για τέτοιες δηλώσεις, μετά από μόλις τρία παιχνίδια, αλλά έχουμε την  εντύπωση πως οι Καβς δεν βρήκαν απλά έναν σκόρερ στο πρόσωπο του Ντόνοβαν Μίτσελ. Βρήκαν τον ηγέτη που είχαν ανάγκη μετά την αποχώρηση του Λεμπρόν. Βάσει σκοραρίσματος, o Ντόνοβαν Μίτσελ έχει την καλύτερη αρχή παίκτη στην ιστορία της ομάδας και σίγουρα στο Κλίβελαντ έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε.

https://twitter.com/NBATV/status/1584367542696484864?s=20&t=wvhYcX-RR96U6DWY2D-fwg

Τριαντάρες back to back to back

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ μπήκε στην σεζόν με ένα εντυπωσιακό σερί. Σε τρεις αγώνες σημείωσε 31, 32 και 37 πόντους και έχει πάρει από το χέρι τους Καβς από πολύ νωρίς. Ο τραυματισμός του Ντάριους Γκάρλαντ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς θα δυσκολέψει τα πράγματα. Ωστόσο, οι Κάβαλιερς δεν έχουν δει ποτέ στην ιστορία τους παίκτη να μπαίνει έτσι στη σεζόν.

Μέχρι στιγμής ο Μίτσελ έχει κατά μέσο όρο 33,3 πόντους, 7 ασίστ, 5,3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά παιχνίδι με απίστευτη αποτελεσματικότητα κοντά στο 50% εντός πεδιάς. Εκτός από το σκοράρισμα, παίζει ίσως την πιο μεστή άμυνα της καριέρας του. Μια άμυνα που έχει οδηγήσει σε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό το γεγονός,  σε συνδυασμό με τα ποσοστά του, δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μακριά από τα record books.

Πρώτος που το καταφέρνει στην ιστορία του Κλίβελαντ

Σωστά καταλάβατε, ο Μίτσελ έχει σκοράρει περισσότερους πόντους στα τρία πρώτα παιχνίδια του, από όλους τους παίκτες στην ιστορία των Καβς. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε τόσους πόντους. Ο Μαρκ Πράις δεν είχε τόσους πόντους. Ούτε ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν είχε τόσους πόντους στα πρώτα του τρία παιχνίδια. Άλλοι κορυφαίοι που δεν μπόρεσαν αν το πετύχουν είναι ο Σακίλ και ο πιο πρόσφατος σταρ του Κλίβελαντ,  Ντάριους Γκάρλαντ. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ρεκόρ για τον Μίτσελ. Η ανάλυση είναι αυτονόητη όταν κοιτάμε τα ονόματα της παραπάνω λίστας.

Οι 100 πόντοι που σημείωσε στην έναρξη της φετινής σεζόν τον τοποθετούν ακριβώς πίσω από τους Στεφ Κάρι, Ντάμιαν Λίλαρντ και Τζα Μοράντ. Ενώ το Κίβελαντ έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο καθώς βρίσκεται στο 2-1 αυτή τη στιγμή.

Οι Καβς μπορούν να ελπίζουν ξανά

Ότι και να κάνει ο Μίτσελ, δεν θα υπερβάλλουμε. Οι Καβς δεν είναι διεκδικητές του τίτλου. Ωστόσο έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια αξιόλογη πορεία μέχρι τα πλέι οφ. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για τέτοιές προβλέψεις αλλά κανείς δεν μπορεί να τους αποτρέψει από το ονειρεύονται. Με τον Γκάρλαντ υγιή και τον Μίτσελ σαν ηγέτη, το Κλιβελαντ διαθέτει δύο από τους καλύτερους γκαρντ του NBA. Την Τετάρτη τα ξημερώματα έρχεται το επόμενο τεστ τους, απέναντι στους νέους και ενθουσιώδεις Μάτζικ. Μάλλον ο Μίτσελ πάει για ακόμα μία παράσταση.

https://twitter.com/Ballislife/status/1584363491875762178?s=20&t=wvhYcX-RR96U6DWY2D-fwg