Τα φώτα είναι έτοιμα να «πέσουν» ξανά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και το Debut.gr παρουσιάζει 5+1 ομάδες που θα μας απασχολήσουν στο φετινό NBA.

Τα σίριαλ των trade σταμάτησαν. Τα media days ολοκληρώθηκαν και οι ομάδες έχουν μπει στην preseason ετοιμοπόλεμες για να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν φέτος στα παρκέ του NBA. Η νέα σεζόν του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο ξεκινάει σε σχεδόν σε μία εβδομάδα. Εμείς, έχουμε συγκεντρώσει 5+1 power rankings κάποιων ομάδων που θα μας απασχολήσουν και φέτος. Οι πρωταθλητές και οι φιναλίστ είναι προφανώς εδώ. Αυτή τη φορά μαζί τους είναι και κάποιοι άλλοι, που όντας υγιείς, μπορούν να κάνουν άνετα τη ζημιά στις παρέες του Στεφ Κάρι στη Δύση και του Τζέισον Τέιτουμ στην Ανατολή.

Μέμφις Γκρίζλις

Οι Γκρίζλις έχουν αψηφήσει τις προσδοκίες για τρία συνεχόμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουν ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ στο NBA. Αφού πήραν μια πολύ μεγάλη γεύση από τα πλέι οφ πέρυσι, φέτος έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο Ντέσμοντ Μπέιν και ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ είναι δύο από τους εκκολαπτόμενους αστέρες που κατέφθασαν στο Μέμφις από το φετινό ντραφτ. Πλαισιώνουν τον Τζα Μοράντ, που είναι ένα από τα φαβορί για το βραβείο του MVP φέτος , καθώς και ένας από τους πιο εκρηκτικούς και διασκεδαστικούς παίκτες της λίγκας. Και παρά το γεγονός ότι ο Μοράντ έχασε το μισό της σειράς, η ομάδα απέδειξε την περασμένη σεζόν ότι δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν, ωθώντας τους πρωταθλητές σε έξι αγώνες και έχοντας ρεκόρ 20-5 χωρίς αυτόν στο παρκέ.

https://twitter.com/memgrizz/status/1577394948382621696?s=20&t=GKsuzM1Iu00GZb0xzD7rMg

Μαϊάμι Χιτ

Οι Χιτ θα συνεχίσουν να είναι πραγματικοί υποψήφιοι για νικητές της Ανατολικής περιφέρειας εάν παραμείνουν υγιείς και παίζουν στο φουλ των δυνατοτήτων τους. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τζίμι Μπάτλερ παραμένει ένας από τους πληρέστερους αστέρες της λίγκας. Μετά την ήττα του από τους Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, το Μαϊάμι χρειάζεται απλώς να βρει λίγη περισσότερη στήριξη για τον Μπάτλερ. Αυτή θα έρθει από τους βετεράνους της ομάδας αλλά και κάποιες μίνι προσθήκες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες ομάδες της ανατολής (βλέπε Κίβελαντ), η ομάδα του Πατ Ράιλι ήταν “ήσυχη” στην φετινή οφ σίζον. Ίσως ο Ράιλι πιστεύει πως η ομάδα είναι ικανή να κάνει τη ζημιά ως έχει. Δεν θα αργήσουμε να δούμε το αποτέλεσμα.

Λος Άντζελες Κλίπερς

Οι Κλίπερς επιστρέφουν στο κυνήγι του τίτλου αυτή τη σεζόν μετά από μια μικρή παύση λόγω του τραυματισμού του Λέοναρντ. Ίσως φέτος έχουν την πιο πλήρη ομάδας τους. Οι Κλίπερς είναι γεμάτοι με σουτέρ και καλούς αμυντικούς που επεκτείνονται σε όλη την δωδεκάδα . Έφτασαν στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας το 2021 χωρίς τον Λέοναρντ αλλά φέτος πολλά θα εξαρτηθούν από την υγεία του. Αλλά και από την αντοχή του Πολ Τζορτζ (133 αγώνες τις τελευταίες τρεις σεζόν). Αυτή η ομάδα, αν είναι υγιής και δεμένη, έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο του NBA. Παραλίγο να το ξεχάσουμε, πλέον είναι και ο Τζον Γουόλ στην παρέα τους. Αν κάνει λίγα από αυτά που έκανε στο παρελθόν, ετοιμαστείτε για μεγάλη μάχη στην Δύση.

Μπόστον Σέλτικς

Η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα αλλά χρειάζεται και λίγη επίθεση κάπου ενδιάμεσα. Η Βοστώνη κέρδισε 35 από τα 41 παιχνίδια μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα (19-21) την περσινή σεζόν. Ο πρωτάρης Ουντόκα, καθοδήγησε την ομάδα στον τίτλο της Ανατολικής Περιφέρειας πριν χάσει από το Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς του NBA. Ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν έδειξαν ότι μπορούν να είναι κορυφαίοι παίκτες σε ομάδα-διεκδικήτρια του τίτλου. Η Βοστώνη υπέγραψε τον Μάλκολμ Μπρόγκντον  και τον Μπλέικ Γκρίφιν αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις για τον Ουντόκα, υπάρχουν νέες ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση της ομάδας. Προσωρινός προπονητής ο Τζο Μαζούλα. Μέχρι να βρεθεί κάποιος μόνιμος αντικαταστάτης, η ομάδα θα αναγκαστεί να βρει μόνη τον δρόμο της.

https://twitter.com/celtics/status/1577828708546535424?s=20&t=GKsuzM1Iu00GZb0xzD7rMg

Μιλγουόκι Μπακς

Οι Μπακς θα βασιστούν στην επιτυχημένη πορεία τους και αυτή τη σεζόν. Μία ομάδα με μία από τις κορυφαίες τριάδες του πρωταθλήματος, αποτελούμενη από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ, αναγκάστηκε να παίξει με στον τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας χωρίς τον Μίντλετον. Ακόμα κι έτσι, οδήγησαν τη σειρά σε 7 παιχνίδια. Οι Μπακς αρχίζουν και μεγαλώνουν, αλλά έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα δεύτερο πρωτάθλημα σε τρία χρόνια λόγω της αυξανόμενης κυριαρχίας του Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο prime του.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 

Τέσσερις κούπες σε οκτώ χρόνια. Σε ηλικία 34 ετών, ο Κάρι παίζει το καλύτερο και πιο ώριμο μπάσκετ της ζωής του. Η ομάδα έχει συγκεντρώσει έναν φανταστικό συνδυασμό νέων ταλέντων και έμπειρων πρωταθλητών. Οι Γουόριορς ήταν κυρίαρχοι και πρωταθλητές για κάποιο λόγο. Αν και η απώλειες των Πέιτον και Πόρτερ μπορεί να τους πονέσουν, η προσθήκη του Ντι Βιτσέντζο ήταν σημαντική. Επιπλέον, το Γκόλντεν Στέιτ αναμένει βελτιώσεις στη δεύτερη χρονιά των Τζόναθαν Κουμίνγκα και Μόουζες Μούντι. Ο Τζόρνταν Πουλ εξελίσσεται σε σταρ και ο Τζέιμς Γουάιζμαν, η περσινή Νο. 2 επιλογή, επιστρέφει από τραυματισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο τίτλος φλερτάρει και φέτος με το Όκλαντ.