Το NBA μπήκε ξανά στην καθημερινότητά μας και το Debut.gr παρουσιάζει τις επιστροφές και τις ομάδες που θα μας απασχολήσουν φέτος.

Η 76η σεζόν στην ιστορία του NBA μόλις ξεκίνησε και υπάρχουν πολλά που θα κεντρίσουν τα βλέμματα των οπαδών και αυτή τη χρονιά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι ομάδες είναι ετοιμοπόλεμες, οι σούπερ σταρ επέστρεψαν και τα η μαγεία έχει αποκατασταθεί. Πάμε να δούμε μαζί τις επιστροφές και τις ομάδες του NBA που θα μας απασχολήσουν φέτος.

Ο Ζάιον επέστρεψε και οι Πέλικανς δεν έχουν ταβάνι

Οι Πέλικανς αποτέλεσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, καταφέρνοντας να περάσουν στα πλέιοφ. Ζόρισαν όσο μπορούσαν τους Σανς αλλά υπέκαψαν τελικά στον πρώτο γύρο. Με ένα αρκετά δυναμικό σύνολο με πρωταγωνιστές τους Ίνγκραμ, Μακόλουμ και Τζόους θα αποτελέσουν ενδιαφέρουσα ομάδα για να ακολουθείς, ακόμη. Αυτό ισχύει ακόμα και χωρίς την επιστροφή του Ζάιον Γουίλιαμσον. Μαζί του, μπορεί να σταματήσουν να είναι απλά ενδιαφέροντες και να γίνουν επικίνδυνοι. Ο 22χρονος μοιάζει στην καλύτερη φυσική κατάσταση της επαγγελματικής του καριέρας και αναμένουμε να δούμε το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει στα δεδομένα που τον είχαμε συνηθίσει, έστω και για λίγο.

Τα σίριαλ έλαβαν τέλος, ώρα για δουλειά στο Μπρούκλιν

Ο Ντουράντ και ο Ίρβινγκ ταλαιπώρησαν τους πάντες το καλοκαίρι, μπορεί ακούσια τους, αλλά μπορεί κα εκούσια. Δεν θα μάθουμε ποτέ ακριβώς τι συνέβη μεταξύ των παικτών και της ομάδας. Αυτό που δεν θα αργήσουμε να μάθουμε είναι πως οι δυο τους θα συνυπάρξουν με τον Μπεν Σίμονς ο οποίος είναι έτοιμος και επιστρέφει κανονικά. Τα ψέματα τελείωσαν στο Μπρούκλιν. Ο Κάιρι και ο Ντουράντ πρέπει να δείξουν πως είναι ακόμα πρωτοκλασάτοι παίκτες του αθλήματος και όχι απλά πρωταγωνιστές σε καλοκαιρινά σίριαλ μεταγραφών. Όσο για τον Σίμονς, στη Φιλαδέλφεια άκουσε πολλά και ακούει ακόμα και από το υπόλοιπο NBA. Είναι σε θέση να διαψεύσει τους πάντες; Όλοι στο Μπρούκλιν ελπίζουν πως θα το κάνει. Περίεργη τριάδα αλλά υπάρχουν πιθανότητες να δουλέψει. Κατά τη γνώμη μας βέβαια, οι πιθανότητες αυτές είναι μετρημένες.

Η επιστροφή του Λέοναρντ και οι διεκδικητές Κλίπερς

Ο Λέοναρντ δεν έχει πατήσει παρκέ σε αγώνα, κανονικής περιόδου ή πλέιοφ,  από τις 14 Ιουνίου του 2021. Η ρήξη χιαστού που υπέστη κόντρα στους Τζαζ τον ταλαιπώρησε αρκετά. Η επιστροφή του δύο φορές MVP Τελικών άργησε πολύ και οδήγησε σε μια περίεργη περσινή σεζόν για τους Κλίπερς. Χωρίς τον Λέοναρντ, δεν κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ και έχασαν και από τους Πέλικανς στα νεοσύστατα παιχνίδια πλέι ιν .  Στα δύο χρόνια που ο Λέοναρντ έπαιξε στο Λος Άντζελες πριν τον τραυματισμό του, οι Κλίπερς έφτασαν στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας το 2021 και έχασαν στα ημιτελικά από τους Ντένβερ Νάγκετς ένα χρόνο πριν.

Όντας αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της λίγκας,  όταν είναι υγιής, ο Κουάι μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει. Όσον αφορά τους Clippers, μαζί με τον Πολ Τζόρτζ και τον νεοαποκτηθέντα Τζον Γουόλ, δεν νομίζουμε ότι θα ήταν πρέπον να τους ξεγράψει κάποιος από τον τίτλο. Το ταλέντο υπάρχει, το ερώτημα είναι αν θα δουλέψει και πως θα επιστρέψει ο Λέοναρντ.

Ήρθε και η ώρα του Τζαμάλ Μάρεϊ

Το έχουμε πει ήδη και θα το ξαναπούμε. Οι Νάγκετς μπορεί να έχουν τον MVP του NBA αλλά είναι άλλη ομάδα με τον Μάρεϊ. Μετά τη ρήξη χιαστού τη σεζόν 2020-21, ο Μάρεϊ έχασε ολόκληρη την περασμένη σεζόν. Η ώρα της επιστροφής του έφτασε και ο Γιόκιτς θα βρει και πάλι το μεγαλύτερο στήριγμα του. Ο Σέρβος κράτησε τους Νάγκετς ανταγωνιστικούς, αλλά τελικά οι προσπάθειες του δεν έφεραν καρπούς ή κάποια διάκριση στην ομάδα. Τώρα, η επιστροφή του Μάρεϊ θα μπορούσε να είναι αρκετή για να ανεβάσει το Ντένβερ πολλά επίπεδα στη λίστα με τους διεκδικητές της Δύσης.

Μία μόνο επιλογή υπάρχει για τον Ράσελ Γουέστμπρουκ

Οι Λέικερς παραπαίουν από τη στιγμή που κέρδισαν τον τίτλο στη Φούσκα του Ορλάντο πριν από δύο χρόνια. Οι φανς δεν ασχολούνται τόσο πλέον με τους Λέικερς αλλά με τον Λεμπρόν μεμονωμένα και το κυνήγι του ρεκόρ του Καρίμ. Ο Γουέστμπρουκ είναι πλέον συμπαίκτης με τον Πάτρικ Μπέβερλι, με τον οποίο είχε πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Ο κάποτε MVP  είναι πλέον ένας από τους παίκτες με τους περισσότερους πολέμιους στο πρωτάθλημα και πλέον κανείς δεν τον υπολογίζει ως σταρ. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει το κίνητρο για να αποδείξει λάθος όλους αυτούς, αυτός είναι  ο ίδιος ο Γουέστμπρουκ.

Η κατάσταση που επικρατεί στους Λέικερς δεν είναι η πρέπουσα για το μέγεθος της ομάδας. Ωστόσο, ο Λεμπρόν μοιάζει ακόμα πεινασμένος. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο πεινασμένοι είναι και οι υπόλοιποι