Έφτασε και αυτή η στιγμή! Μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του Λουόλ Ντενγκ με τους Λέικερς. Μην ξεχνάμε πως ήταν ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας τη σεζόν που μόλις τελείωσε, παρόλο που έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια...

Υπάρχουν πολλά συμβόλαια παικτών, στη σύγχρονη ιστορία του NBA, τα οποία οι ομάδες μετάνιωσαν λίγες στιγμές μετά το πέρας των υπογραφών . Οι Λέικερς σίγουρα ξέρουν ένα ή δύο πράγματα από κακές συμφωνίες. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτών είναι η συμφωνία με τον Λουόλ Ντενγκ. Μια συμφωνία που έτρεχε από το 2016 και την άφιξη του παίκτη στην ομάδα, μέχρι πριν λίγες ημέρες. Οι Λέικερς έδωσαν στον free agent Λουόλ Ντενγκ 72 εκατομμύρια δολάρια για ένα τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας το 2016. Να θυμίσουμε πως το ίδιο καλοκαίρι, υπέγραψαν και τον Μόσγκοφ με 64 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αποχώρηση του Κόμπι, το rebuild είχε αρχίσει και οι βετεράνοι κατέφθασαν στο Λος Άντζελες για να αποτελέσουν τους απαραίτητους πυλώνες της ομάδας.

Η αποτυχία και ο διακανονισμός

Ο Ντενγκ έπαιξε μόλις 57 παιχνίδια με τους Λέικερς μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Είχε μέσο όρο 7,5 πόντους ανά παιχνίδι και θεωρήθηκε αμέσως αποτυχημένη μεταγραφή. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο Ντενγκ του Σικάγο και ο Νετνγκ της καλύτερης αμυντικής πεντάδας της λίγκας το 2012. Ο Λουκ Γουόλτον άρχισε να επιλέγει ως βασικό τον νέο και υποσχόμενο Μπράντον Ίνγκραμ στη θέση 3 και έτσι, η καριέρα του Λουόλ Ντενγκ στο Λος Άντζελες είχε ουσιαστικά τελειώσει. Την δεύτερη σεζόν του, αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι.

Προκειμένου να ελευθερωθεί cap space, έγινε διακανονισμός του συμβολαίου το 2018 για δύο επιπλέον σεζόν. Αυτό σήμαινε πως οι Λέικερς θα έπρεπε να πληρώνουν τον Ντενγκ όχι τέσσερα, αλλά έξι χρόνια. Λόγω της φύσης της συμφωνίας, τα 15 υπολειπόμενα εκατομμύρια του συμβολαίου θα έπρεπε να πληρωθούν στον παίκτη σε τρία χρόνια. Το αστείο του πράγματος δεν ήταν πως οι Λέικερς θα πλήρωναν απλά έναν παίκτη που δεν έπαιζε. Το αστείο έγκειται στο γεγονός πως θα έπρεπε να τον πληρώνουν ακόμα και αν δεν ήταν μέλος της ομάδας. Ούτε καν στα χαρτιά. Όταν ο Ντενγκ υπέγραψε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς το 2018, οι Λέικερς έπρεπε να συνεχίζουν να τον πληρώνουν. Όταν ο Ντενγκ αποσύρθηκε το 2019, οι Λέικερς έπρεπε να συνεχίζουν να τον πληρώνουν.

Η λήξη του συμβολαίου

Μόλις πριν λίγες ημέρες, το συμβόλαιο επιτέλους έληξε. Επιτέλους για τους Λέικερς, όχι για τον Ντενγκ. Τα τρία τελευταία χρόνια ο Ντενγκ είχε έναν μισθό 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον λογαριασμό του χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό με τους Λέικερς. Τεράστια εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο ήταν ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας τη σεζόν που μόλις τελείωσε, παρόλο που έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Μόνο οι Ράσελ Γουέστμπρουκ (44,2 εκατομμύρια δολάρια), ΛεΜπρόν Τζέιμς (41,2 εκατομμύρια δολάρια), Άντονι Ντέιβις (35,4 εκατομμύρια δολάρια) και Τάλεν Χόρτον-Τάκερ (5 εκατομμύρια δολάρια) πληρώθηκαν περισσότερο από τον Ντενγκ αυτή τη σεζόν.

https://twitter.com/DengditA/status/1543180095405391873?s=20&t=udYQP15MgVd_43MYlu9PxQ

Αυτή τη στιγμή ο Ντενγκ έχει αλλάξει επάγγελμα αλλά δεν έχει μείνει μακριά από το μπάσκετ καθώς διατελεί πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν. Άξιζε τα λεφτά που πήρε από τους Λέικερς; Όχι βέβαια. Έκανε το καλύτερο deal που θα μπορούσε να κάνει; Ξεκάθαρα. Μόνο για αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια!