Ο Νεϊμάρ βρέθηκε ξανά στο δικαστήριο για την υπόθεση διαφθοράς και στην κατάθεσή του κατηγόρησε τον πατέρα του για όσα έγιναν.

Ο Νεϊμάρ κατέθεσε στη δίκη του για απάτη και διαφθορά κατά τη μεταγραφή του από τη βραζιλιάνικη Σάντος στη Μπαρτσελόνα το 2013 ότι γνώριζε ελάχιστα για τις διαπραγματεύσεις και ότι ο πατέρας του ήταν πάντα υπεύθυνος για τα συμβόλαιά του.

Ο Νεϊμάρ και ο πατέρας του, ο οποίος ενεργεί ως ατζέντης του, ήταν μεταξύ εκείνων που κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν το πραγματικό ποσό της μεταγραφής από έναν επενδυτικό όμιλο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Η μητέρα του Νεϊμάρ, οι πρώην πρόεδροι της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και Ζοζέπ Μπαρτομέου, καθώς και εκπρόσωποι των δύο συλλόγων ήταν επίσης παρόντες στο δικαστήριο στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

«Ο πατέρας μου χειρίζεται τα πάντα», δήλωσε ο ίδιος. «Δεν συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις. Υπογράφω μόνο ό,τι μου λέει να υπογράψω». Ο Νεϊμάρ είπε ότι άκουσε φήμες για άλλους συλλόγους που ήθελαν να τον υπογράψουν, αλλά το όνειρό του από παιδί ήταν πάντα να παίξει για την Μπαρτσελόνα.

«Στο τέλος ήταν είτε η Ρεάλ Μαδρίτης είτε η Μπαρτσελόνα, αλλά ακολούθησα την καρδιά μου και επέλεξα την Μπάρτσα”, είπε.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρες κλήθηκε να καταθέσει από τους ενάγοντες και δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον Νεϊμάρ, αλλά παραδέχτηκε ότι η ομάδα του ενδιαφερόταν να υπογράψει τον παίκτη πριν αυτός ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα. Είπε ότι η Ρεάλ έκανε προσφορά για τον Νεϊμάρ ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πατέρας του Νεϊμάρ είπε ότι η Ρεάλ έκανε προσφορές για να υπογράψει τον Νεϊμάρ από το 2009, αλλά ο γιος του ήθελε πάντα να παίξει για την Μπαρτσελόνα. Η μητέρα του Νεϊμάρ δήλωσε επίσης ότι δεν είχε γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σάντος και της Μπαρτσελόνα.

Υπό πίεση ο Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ και οι γονείς του είχαν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν από το δικαστήριο μόνο αφού κατέθεσαν όλοι.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν αδικήματα. Όλοι έπρεπε να είναι στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα, αλλά στον Νεϊμάρ επιτράπηκε να φύγει μετά από λίγες ώρες επειδή έπαιζε για την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Η μετακίνηση του Νεϊμάρ από τη Σάντος έφερε την Μπαρτσελόνα σε μπελάδες με την ισπανική εφορία πριν από μερικά χρόνια. Κι αυτό διότι ο επενδυτικός όμιλος DIS είχε δικαίωμα στο 40% της μεταγραφής του Νεϊμάρ, αλλά δήλωσε ότι έλαβε μικρότερη αποζημίωση επειδή αποκρύφθηκε μέρος του ποσού της μεταγραφής. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να αποκρύψουν το πραγματικό ποσό της μεταγραφής για να πληρώσουν χαμηλότερη προμήθεια.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.

Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις. Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.