Europa League: Συνεχίζεται απόψε η αγωνιστική δράση με την τέλεση και ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Μετά τη Super League (2-0 τον Ατρόμητο), ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες και στο Europa League, όταν σήμερα (22:00), υποδεχθεί τη Καραμπάχ στην 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρώπη, ξεκίνησε τη διαδρομή του με δύο ήττες. Ήττες που τον έφεραν στην τελευταία θέση του ομίλου του.

Το UEL, φτάνει με τη σειρά του στα μισά του δρόμου των ομίλων, με την 3η αγωνιστική να … αντιστρέφεται την επόμενη εβδομάδα. Τότε, οι σημερινοί οικοδεσπότες θα γίνουν επισκέπτες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθεί απέναντι σε ένα γνώριμο πρόσωπο, καθώς θα επισκεφτεί την Κύπρο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα κάνει το δικό του ταξίδι… μνήμης με τη Ρόμα. Τέλος, η Άρσεναλ θα πρέπει να προετοιμαστεί για τους απρόβλεπτους φιλοξενούμενούς της.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Συνάντηση με τον Λένον στην πρώτη της φορά στην Κύπρο 

Έχοντας παίξει το παρθενικό της παιχνίδι στη Μολδαβία την 2η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται για άλλη μια νέα εμπειρία, καθώς θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο για επίσημο παιχνίδι, για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια στη Λευκωσία. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες είναι νέες, τουλάχιστον ένα πρόσωπο θα είναι οικείο.

Η Ομόνοια έχει στον πάγκο της τον άλλοτε παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι (και της Νότιγχαμ Φόρεστ), Νιλ Λένον, ο οποίος αντιμετώπισε πολλές φορές τη Γιουνάιτεντ, επίσης με Σέλτικ και Λέστερ.

Ο Λένον προειδοποίησε τη Γιουνάιτεντ ότι θα πρέπει να περιμένει πολύ θόρυβο από τους οπαδούς της Ομόνοιας, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης που συνηθίζει να «ησυχάζει» τους Κύπριους οπαδούς. Στα τέσσερα παιχνίδια του απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε έξι φορές.

Παλιοί αντίπαλοι θα συναντηθούν στη Ρώμη για το Europa League

Η Ρόμα υποδέχεται τη Ρεάλ Μπέτις, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν κάνει θετικό ξεκίνημα στα αντίστοιχα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Τα αποτελέσματα των διαδοχικών συναντήσεων τους πιθανότατα θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην έκβαση του 3ου ομίλου.

Ωστόσο, αναμένεται ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης πριν από τον αγώνα θα επικεντρωθεί στην υποτιθέμενη αντιπαλότητα μεταξύ των προπονητών τους, Ζοσέ Μουρίνιο και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Μουρίνιο αντικατέστησε τον Χιλιανό στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2010. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν στην Αγγλία την περίοδο 2013-15, όταν η Τσέλσι του Πορτογάλου και η Μάντσεστερ Σίτι του Πελεγκρίνι ήταν αντίπαλοι για τον τίτλο. Η Σίτι κέρδισε τη σεζόν 2013/14 και η Τσέλσι το 2014/15. Μοιρασμένα πράγματα.

Πάντως, οι συζητήσεις για την προσωπική εχθρότητα μεταξύ των προπονητών έχουν υπερεκτιμηθεί. Και οι δύο έδειξαν αρκετά φιλικοί όταν συναντήθηκαν σε ένα φιλικό προετοιμασίας το 2021. Ωστόσο, σίγουρα προσθέτει κάτι περισσότερο σε αυτή τη συνάντηση.

Το Βόρειο Λονδίνο περιμένει τη Μπόντο Γκλιμτ 

Η Μπόντο Γκλιμτ είχε μερικές συναρπαστικές εμφανίσεις στο Europa Conference League την περασμένη σεζόν, ανάμεσά τους η νίκη με 6-1 επί της Ρόμα του Μουρίνιο στη Νορβηγία.

Το πρώτο της επίσημο ματς εναντίον αγγλικής ομάδας είναι ίσως μια μεγάλη στιγμή, αλλά η ομάδα του Κιέτιλ Κνούτσεν δεν έχει δείξει φόβο μέχρι στιγμής, σταματώντας (1-1) την PSV στο Αϊντχόφεν, πριν νικήσει (2-1) τη Ζυρίχη.

Οι οπαδοί της Άρσεναλ, πάντως, θα πρέπει να προσέξουν τους επικίνδυνους παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ, τον επιθετικό Αμαλ Πελεγκρίνο και τον εξτρέμ Ολα Σολμπάκεν, ο οποίος είναι ευρέως γνωστό ότι θα πάει στη Serie A τον χειμώνα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!