Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική ανατροπή, επικράτησε με 1-2 του ΠΑΟΚ και έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Τούμπα καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ και ξέφυγε στο +7. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού μετά τον Μάιο του 2017 που είχε επικρατήσει με 3-2.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο ματς, στο 12′, με τον Άνταμ Τσέριν να βρίσκει τον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Πέντε λεπτά μετά, από σέντρα του Λευτέρη Λύρατζη, ο Ολιβέιρα αστόχησε με το κεφάλι. Ωστόσο στο 18′ ο Πορτογάλος δε λάθεψε. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε την πάσα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο «τσίμπησε» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να πλασάρει ο Ολιβέιρα με το δεξί τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό. Ένα σουτ του Κάλεντ Νάρεϊ (32′) κι ένα του Αντράζ Σπόραρ (37′) κατέληξαν στις αγκαλιές των τερματοφυλάκων ενώ η κεφαλιά του Γιασμίν Κούρτιτς στο 45′ δε βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρούμπεν Πέρεθ βρήκε εξαιρετικά τον Αϊτόρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός πέρασε και τον Κοτάρσκι για να κάνει σε κενή εστία το 1-1. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα, άλλαξε κι άλλο την εικόνα του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από κλασικό φορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία στο 64′, όταν ο Αουγκούστο αστόχησε με το αριστερό έπειτα από την ωραία ενέργεια του Ζίβκοβιτς. Πέντε λεπτά μετά, από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι βρήκε με τη γροθιά τον Σπόραρ. Η κεφαλιά του Σλοβένου πέρασε έξω, αλλά έπειτα από την παρέμβαση του VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αϊτόρ ευστόχησε για το 1-2 στο 73′. Κι ενώ όλα έδειχναν… τέλος, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Όρντουρ Μάγκνουσον στο 90′. Ο Βάινμπεργκερ έδειξε αρχικά την άσπρη βούλα, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, πήρε πίσω την απόφασή του. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φετινή ήττα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι. Λύρατζης. Ίνγκασον. Νάσμπεργκ. Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης). Κούρτιτς. Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Σπόραρ, Αϊτόρ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!