Ο Ιβάν Ρούσεφ μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την σπουδαιότητα της «Αγιάς Σοφιάς» αλλά και τις στιγμές που ξεχωρίζει από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην «Ένωση».

Αναμονή… τέλος. Η ΑΕΚ είναι ξανά στο σπίτι της. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» υποδέχτηκαν τόσο την ομάδα της «Ένωσης» όσο και τον κόσμο, που από νωρίς ήταν εκεί για να ζήσει αυτή τη μοναδική στιγμή. Το δικό του μήνυμα μέσα από το Debut.gr έστειλε και ο Ιβάν Ρούσεφ.

Το μακρινό 2000 ήρθε στη χώρα μας χωρίς να γίνει μεγάλος ντόρος και ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι θα περάσει μια ολόκληρη ζωή στα ελληνικά γήπεδα. Αγάπησε την Ελλάδα και η ΑΕΚ είναι πάντα στην καρδιά του. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και ο ίδιος χάρηκε που η ΑΕΚ μπήκε στο νέο της γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Ρούσεφ:

Πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο της ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο που η ΑΕΚ επιστρέφει σπίτι της;

«Δεν είναι απλά τα εγκαίνια ενός νέου γηπέδου. Η «Αγιά Σοφιά» είναι η ένωση, οι αναμνήσεις, η αγκαλιά στους ξεριζωμένους. Είναι η ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά. Είναι επιστροφή στα ιδανικά, στο αθλητικό ιδεώδες, στο ποδόσφαιρο ως άθλημα, στην ευγενή άμιλλα, στον αθλητισμό που ενώνει και δεν διχάζει».

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις μια λέξη για την επιστροφή στη Φιλαδέλφεια ποια θα ήταν;

«Επαναπατρισμός».

Η αγαπημένη σου ανάμνηση από την ΑΕΚ και τη Φιλαδέλφεια ποια είναι;

Σίγουρα η συμμετοχή μου με την ΑΕΚ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Αϊντχόφεν. Ωστόσο, δεν γίνεται να ξεχάσω το πρώτο μου παιχνίδι με την ΑΕΚ που ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Μετά από λίγο καιρό το γήπεδο κατεδαφίστηκε και είχαμε ως έδρα άλλα γήπεδα!

Μία ευχή για τα σημερινά εγκαίνια του γηπέδου;

Να είναι καλορίζικο!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!