Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας προανήγγειλε τη συνάντηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ.

Μία νέα εποχή έχει ανοίξει στην Ευρωλίγκα. Η ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα έχει γεμίσει με προσδοκίες το μπασκετικό κοινό. Πλέον αυτό μένει να αποδειχθεί. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, Μάρσαλ Γκλίκμαν, δήλωσε πως είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε Ευρωλίγκα – FIBA και πως αυτός είναι και ο στόχος της νέας διοίκησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας στο «TuttoSport»:

«Ο πρόεδρος Ντέγιαν Μποντιρόγκα και εγώ θα συναντηθούμε με τη FIBA. Θα πρέπει να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου. Δεν πηγαίνω έχοντας στις… αποσκευές μου το παρελθόν. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Όλοι ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι μία ιδιωτική λίγκα και κύριά μου ευθύνη είναι οι μέτοχοι, οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλο το περιβάλλον του μπάσκετ, το οποίο είναι περίπλοκο και πολιτικό, θα έλεγα περισσότερο.

Θα πρέπει να βρούμε καινοτόμες λύσεις για το καλεντάρι. Ωστόσο, όχι μόνο για ό,τι αφορά τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων που είναι για έναν μήνα τον χρόνο, αλλά να βρούμε απαντήσεις για να βελτιώσουμε το σύστημα. Όλη η μπασκετική κοινότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο 2022. Πιστεύω ότι πολλοί νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στη δεκαετία του ’90. Όσον αφορά τις νέες αγορές. Προτεραιότητα για μένα είναι το Λονδίνο και το Παρίσι».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μάρσαλ Γκλίκμαν