Ο Πονίτκα φόρεσε το τριφύλλι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και κάνει όνειρα για κορυφές με τους πράσινους.

Ο Ματέους Πονίτκα είναι το -χρονικά- τελευταίο απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τον Πολωνό άσο, να μιλά πλέον ως παίκτης των «πρασίνων», στο «TVP Sport» της πατρίδας του, τόσο για όσα προηγήθηκαν της μεταγραφής, όσο και για τους στόχους του:

«Σίγουρα δεν περίμενα μια τέτοια εξέλιξη πριν από την έναρξη του Eurobasket. Με τον μάνατζερ μου, υπολογίζαμε περισσότερο ότι κάπου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα ψάχναμε κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να επιστρέψουμε στην Euroleague. Παρόλα αυτά, το Eurobasket, το οποίο και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα και την χώρα μας, έπεισε τις ομάδες της Euroleague οι οποίες δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένες πριν, ότι θα μπορούσα να αγωνισθώ εκεί και να βοηθήσω.

Το τελευταίο τριήμερο ήταν… καυτό καθώς ήμουν όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Προσπαθούσαμε να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα, προκειμένου να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Τελικά καταφέραμε να οριστικοποιήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και το μόνο που μου μένει είναι να μπω στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήλθα σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο δύσκολες σεζόν για τον Παναθηναϊκό, δεν μειώνει το μέγεθός του. Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη. Υπήρξαν σπουδαίοι παίκτες και σπουδαίοι προπονητές στο παρελθόν.

Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι και εγώ κομμάτι αυτού του συλλόγου. Ελπίζω ο εφετινός Παναθηναϊκός να δείξει ότι θέλει να προχωρήσει. Το brand του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται να «ξανακτισθεί», αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες ώστε να πάρει την δυναμική που του αξίζει. Και εμείς θα παλέψουμε ώστε να φέρουμε χαρά στους φιλάθλους».

loading...