Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την οικονομική της κατρακύλα και αύξησε κατά 100 εκατομμύρια λίρες τα χρέη της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε καθαρή απώλεια 115.5 εκατ. λιρών για τη σεζόν 2021/2022, παρόλο που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% στα 583.2 εκατ. λίρες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και ενσωματώνουν το τέλος του οικονομικού έτους τον Ιούνιο έδειξαν ότι οι ζημίες αυξήθηκαν κατά 23.3 εκατ. λίρες σε σύγκριση με το 2021. Επίσης ανέβηκε και το χρέος του συλλόγου. Εκτοξεύθηκε βασικά. Από 419.5 εκατ. το 2021 σε 514.9 το τρέχων έτος, δηλαδή αύξηση άνω του 22%.

«Η αποστολή του συλλόγου μας είναι να κερδίζει τους αγώνες και να διασκεδάζει τους οπαδούς μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίτσαρντ Άρνολντ.

Ως αποτέλεσμα των μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 19.1%, αύξηση 61.6 εκατ. λιρών στα 384.2 εκατ. λίρες. Χαοτική αύξηση.

Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της Premier League. Ξεπέρασε, μάλιστα, το προηγούμενο σύνολο των 355 εκατομμυρίων λιρών που είχε παρουσιάσει η Μάντσεστερ  Σίτι.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2022 αντικατοπτρίζουν μια ανάκαμψη από την πανδημία. Μια πλήρη επιστροφή οπαδών και νέες εμπορικές συνεργασίες που αντισταθμίζονται από αυξημένες επενδύσεις στην ομάδα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής, Κλιφ Μπάτι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!