Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πρωταγωνίστησε στην τελευταία ταινία του Άνταμ Σάντλερ και χθες αναδείχθηκε MVP στον τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Πρωταγωνιστής και MVP στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, πρωταγωνιστής και σε ταινία του Netflix. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε από το χέρι την Εθνική Ισπανίας στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Γαλλία και με τους 27 πόντους που πέτυχε, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 27 του χρόνια, έχει μετατραπεί σε πρώτο βιολί της «Φούριας Ρόχας», με την οποία έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά (Μουντομπάσκετ 2019, Ευρωμπάσκετ 2022) και ένα χάλκινο (Ευρωμπάσκετ 2017) μετάλλιο. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τον γνώρισε μέσω της ταινίας Hustle του Netflix, που συμπρωταγωνίστησε με τον Άνταμ Σάντλερ.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τα πρώτα βήματα

Ο Ερνανγκόμεθ γεννήθηκε μέσα στο μπάσκετ. Η μητέρα του, Margarita Geuer Draeger, ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια στην Ισπανία. Κέρδισε, μάλιστα, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1993. Ο πατέρας του, Guillermo, έπαιζε επίσης επαγγελματικά στην Ισπανία, χωρίς να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο αδελφός του, Γουίλι, παίζει στους New Orleans Pelicans και η αδελφή του παίζει στην ομάδα νέων της Estudiantes στην Ισπανία. Κάπως έτσι, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως θα μπει στη ζωή του το μπάσκετ. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε με τη φανέλα της Las Rozas σε πολύ μικρή ηλικία. Ακολούθησε η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μαχανταχόντα και τέλος η Εστουντιάντες που έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2012 σε ηλικία 17 ετών.

Στην Εστουντιάντες αγωνίστηκε ως το 2016 και τα 21 του χρόνια. Εκεί, μπήκε στη ζωή του το ΝΒΑ. Οι Nuggets τον επέλεξαν στο Νο.15 του πρώτου γύρου του Draft του 2016. Στις 9 Αυγούστου 2016, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στο NBA με την ομάδα του Ντένβερ. Στις 4 Ιανουαρίου 2017, δόθηκε στους Sioux Falls Skyforce της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ και ανακλήθηκε ξανά στην πρώτη ομάδα τρεις ημέρες αργότερα, μετρώντας μόλις ένα παιχνίδι για τους Skyforce.

Τo NBA στη ζωή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ήρθε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του, που μαγνήτισε τα βλέμματα των ανθρώπων του ΝΒΑ πάνω του. Σε ματς κόντρα στους Warriors σημείωσε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πέτυχε έξι τρίποντα απέναντι στους «πολεμιστές» και βοήθησε τους Nuggets να ισοφαρίσουν το ρεκόρ του ΝΒΑ με 24 τρίποντα. Στις αρχές της σεζόν 2017-18, ο Ερνανγκόμεθ διαγνώστηκε με μονοπυρήνωση, με αποτέλεσμα να παίξει μόνο σε 25 παιχνίδια κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020, ο Χουάντσο πήρε μεταγραφή στους Minnesota Timberwolves. Στις 27 Νοεμβρίου 2020 υπέγραψε εκ νέου με τους «λύκους» τριετές συμβόλαιο. Η σεζόν 2020-21 ήταν μια ταραχώδης σεζόν για τον ίδιο, καθώς εμφανίστηκε στην προετοιμασία εκτός φόρμας, προσβλήθηκε από COVID-19 και έχασε τη θέση του στη βασική ομάδα, με αποκορύφωμα τη διαφωνία του με τη διοίκηση των Timberwolves για την απόφασή τους να του απαγορεύσουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, αφού τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού.

Μετά τους «λύκους», το… χάος

Στις 25 Αυγούστου 2021, ο Ερνανγκόμεθ και ο Τζάρετ Κάλβερ ανταλλάχθηκαν στους Μέμφις Γκρίζλις για τον Πάτρικ Μπέβερλι και στις 15 Σεπτεμβρίου ανταλλάχθηκε στους Μπόστον Σέλτικς για τους Κρις Νταν, Κάρσεν Έντουαρντς.

Στη Βοστώνη, ο Ερνανγκόμεθ δεν «έπιασε» ποτέ και μάλιστα, είχε δηλώσει πως ήταν η χειρότερη περίοδος της καριέρας του. «Δεν ήμουν ευτυχισμένος, ήταν άσχημη περίοδος για μένα. Δεν υπήρχε επικοινωνία, δεν ήξερα τι ήθελαν από εμένα. Υπήρχαν παίκτες που ήταν εγωιστές, καμία προοπτική βελτίωσης της ομάδας. Έχασα την αγάπη μου για το μπάσκετ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Ο καιρός περνούσε, ο Ερνανγκόμεθ δεν έβρισκε ομάδα να τον εμπιστευτεί αλλά και να την εμπιστευτεί και φυσικά ούτε χρόνο συμμετοχής. Έτσι, η περιπέτεια με τις ανταλλαγές δεν σταμάτησε εκεί. Στις 19 Ιανουαρίου 2022, ο Ερνανγκόμεζ ανταλλάχθηκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς σε μια ανταλλαγή τριών ομάδων με τη συμμετοχή των Ντένβερ Νάγκετς.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2022, ο Ερνανγκόμεθ ανταλλάχθηκε με τους Utah Jazz, οι οποίοι στις 30 Ιουνίου τον άφησαν ελεύθερο. Στις 27 Ιουλίου και λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ, ο Ισπανός αστέρας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Toronto Raptors.

Από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον… Μπο Κρουζ

Και ενώ το μπάσκετ θα είναι πάντα η πρώτη του αγάπη, ο Ερνανγκόμεθ επίσης τις διθυραμβικές κριτικές για την παράλληλη δραστηριότητά του ως ηθοποιός, κάνοντας το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Hustle.

Εκεί, υποδύθηκε τον Μπο Κρουζ, έναν ταλαντούχο Ισπανό μπασκετμπολίστα με πρόβλημα διαχείρισης θυμού που έπαιζε ερασιτεχνικά στις αλάνες της περιοχής του. Εκεί, τον συνάντησε και ο έμπειρος σκάουτερ, Στάνλεϊ Σούγκερμαν, τον οποίο υποδύεται ο Άνταμ Σάντλερ, και είδε απευθείας τις εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές που είχε ως παίκτης.

Hustle: Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Άνταμ Σάντλερ © IMDB

Μετά από μία σειρά εμποδίων, ο Μπο κατάφερε να κάνει γνωστό το όνομά του και να επιλεχθεί στα draft του NBA από τους Boston Celtics. Η παρουσία του Χουάντσο στην ταινία χαρακτηρίστηκε εξαιρετική από θεατές και κριτικούς.

Ο ίδιος, μάλιστα, χαρακτήρισε την συμμετοχή του στην ταινία ως το μοναδικό καλό που του έφερε η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Hustle: Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Άντονι Έντουαρντς © IMDB

«Ήταν αστεία σαν εμπειρία. Ποτέ δεν ήθελα να παίξω, δεν ήταν το όνειρό μου. Ακόμα δεν είναι το όνειρό μου. Ο ατζέντης μου με πήρε τηλέφωνο πριν τον COVID προσπαθώντας να με πείσει να κάνω οντισιόν για την ταινία, αλλά εκείνη την εποχή ήμουν συγκεντρωμένος στο μπάσκετ. Του έλεγα όχι για πέντε μήνες. Αλλά μετά χτύπησε το COVID, το μπάσκετ σταμάτησε και δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω. Ήμουν σε καραντίνα στο σπίτι του αδελφού μου και βαριόμουν τόσο πολύ. Η αδελφή μου ήταν αυτή που με ώθησε να κάνω την οντισιόν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!