Ο Κάρι Ίρβινγκ πόσταρε βίντεο με προειδοποιήσεις Αμερικανού συνωμοσιολόγου προκαλώντας για ακόμα μία φορά αντιδράσεις.

Ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ ανάρτησε βίντεο γνωστού Αμερικανού συνωμοσιολόγου από το μακρινό 2002 που προειδοποιούσε για το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άλεξ Τζόουνς αναφέρει στο συγκεκριμένο βίντεο: 

«Υπάρχουν διεφθαρμένα βασίλεια που χειραγωγούν, υπάρχουν μυστικές κοινωνίες, υπάρχουν ολιγαρχίες σε όλη την ιστορία και υπάρχει ένας τυρρανικός οργανισμός που αποκαλείται νέα τάξη πραγμάτων που απελευθερώνει ασθένειες και ιούς και πληγές πάνω μας».

Είναι γνωστό πως ο Ίρβινγκ είναι αντιεμβολιαστής. Πλέον φαίνεται πως ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας όπως ότι η γη είναι επίπεδη. Είχε, μάλιστα, επιχειρήματα:

«Όταν ξεκίνησα να κάνω ο ίδιος έρευνα, συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει καμία πραγματική φωτογραφία της γης. Ούτε μία. Επίσης, δεν ξαναπήγαμε στο φεγγάρι μετά το 1961 ή το 1969. Αν τα σκεφτείς όλα αυτά, καταλήγεις σε μία συνωμοσία».

Αργότερα, εξήγησε ότι «σκοπός μου δεν ήταν να αμφισβητήσω την επιστήμη, αλλά να ωθήσω καθέναν από εσάς στην ελεύθερη σκέψη. Κάντε την έρευνά σας και δεχτείτε να συζητήσετε όλες τις απόψεις».

Όταν, όμως, επανήλθε στο θέμα, ο σκοπός του έγινε ξεκάθαρος: «Ψάξτε το και θα δείτε… Μας λένε ψέματα. Αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε εμείς και οι πλανήτες, θα καταλάβετε».

Ποιος είναι ο Άλεξ Τζόουνς

Ο διαβόητος ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς καταδικάστηκε προ μηνός από δικαστήριο του Τέξας να καταβάλει αποζημίωση ύψους 45,2 εκατομμυρίων δολαρίων στους γονείς ενός εκ των θυμάτων του μακελειού στο σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ, το οποίο υποστήριζε πως δεν ήταν παρά μια «φάρσα». Ο ιδρυτής του Infowars κρίθηκε ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, η ποινή έχει χαρακτήρα κυρώσεως και το ποσό που επιδικάστηκε είναι επιπλέον της αποζημίωσης των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε επιβληθεί για δυσφήμηση.