Πολλά έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται γύρω από το όνομα του Κάιρι Ίρβινγκ και το μέλλον του στους Μπρούκλιν Νετς...

Μπήκαμε για τα καλά στην offseson και ο Κάιρι Ίρβινγκ πρωταγωνιστεί και πάλι στα εξώφυλλα του NBA. Όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά, η απομάκρυνση του από τους Νετς δεν είναι και πολύ μακριά. Αφού έχασε περισσότερο από το μισό της προηγούμενης σεζόν λόγω του σίριαλ με τον εμβολιασμό, οι Νετς είναι δικαίως επιφυλακτικοί στο να του προσφέρουν επέκταση συμβολαίου. Δεν νομίζω πως μπορεί να τους αδικήσει κάποιος. Μαζί με το γεγονός πως με ένα ενδεχόμενο trade μπορούν να εξασφαλίσουν προνόμια για το μέλλον, η συμφωνία με κάποια άλλη ομάδα για τον Ίρβινγκ μοιάζει ιδανική γι’ αυτούς.

Συνήθως, οι διαφωνίες τέτοιου μεγέθους ανάμεσα σε παίκτες και ομάδες, πηγαίνουν μόνο προς μία κατεύθυνση, και αυτή είναι προς την απομάκρυνση του παίκτη. Στην προκειμένη περίπτωση, στην ανταλλαγή. Μπορεί τα όσα λέει και κάνει ο Κάιρι εκτός παρκέ να αμφισβητούνται από πολλούς. Το ταλέντο του όμως δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αν οι Νετς αποφασίσουν να τον ανταλλάξουν, ποια είναι τα καλύτερα σενάρια για την επόμενη σελίδα της καριέρας του 30χρονου πλέι μέικερ; Και ποια θα επωφελήσουν περισσότερο και το Μπρούκλιν;

Ντάλας Μάβερικς

Το Ντάλας έρχεται από μια εκπληκτική χρονιά που κορυφώθηκε με την εμφάνιση του στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Ο Μαρκ Κιούμπαν δεν θα ανταλλάξει τον Λούκα Ντόντσιτς. Όμως έχει παίκτες και assets που μπορούν να κάνουν τους Νετς να σκεφτούν μια ενδεχόμενη συμφωνία για τον Ίρβινγκ. Η εξαίσια χρονιά του Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος διέπρεψε ως αναπληρωματικός πλέι μέικερ πίσω από τον Ντόντσιτς, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της αξίας του. Μαζί με κάποια μελλοντικά πικς πρώτου γύρου και 1-2 ακόμα ρολίστες, οι Μαβς έχουν την δυαντότητα να αποκτήσουν τον Ίρβινγκ.

Τι κερδίζουν οι δυο ομάδες; Το Ντάλας θα έχει ένα από τα καλύτερα δίδυμα σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν μαζί και να αλληλοσυμπληρωθούν. Από την άλλη, οι Νετς κερδίζουν έναν νέο και βελτιωμένο γκαρντ, πικς που μπορούν να αποδειχθούν χρυσάφι για το μέλλον και βάθος στον πάγκο του.

Μαϊάμι Χιτ

Εάν το θελήσει, το Μαϊάμι έχει την δυνατότητα να κυνηγήσει ένα trade για τον Ίρβινγκ. Οι Χιτ έχουν βάθος πάγκου,  έφεση στο σουτ και στην άμυνα και τον Τάιλερ Χίροου. Ο Χίροου κατέκτησε μόλις το βραβείου του Καλύτερου Έκτου Παίκτη της σεζόν και μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα ενδεχόμενο trade. Οι Χιτ έχουν μία από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα και με τον Ίρβινγκ θα μπορούσαν να βελτιώσουν κατά πολύ και την επίθεση τους. Όπως είδαμε στα πλέι οφ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν σκόρερ που μπορεί να δημιουργήσει όταν ο Μπάτλερ δεν βρίσκεται σε καλή μέρα.

Το αν ο Ίρβινγκ θα ταιριάξει με το σύστημα των Χιτ και του Σποέλστρα είναι μια διαφορετική κουβέντα. Πάντως σίγουρα έχει τη δυνατότητα να τους βοηθήσει τις βραδιές που οι Σέλτικς και οι Μπακς τους βάζουν δύσκολα στην Ανατολή. Όσο για τους Νετς, θα έχουν στην κατοχή τους ένα εκπληκτικό, νέο σουτέρ και δύο-τρεις ακόμα παίκτες που θα γεμίσουν τον πάγκο τους.

Λος Άντζελες Λέικερς 

Ο Ίρβινγκ έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς αυτός και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τα έχουνε βρει. Το αν αυτό είναι αλήθεια μένει να φανεί. Σίγουρα οι Λέικερς πρέπει να κάνουν κινήσεις για να επανέλθουν από το φιάσκο της προηγούμενης σεζόν.
Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το Λος Άντζελες δεν έχει να προσφέρει πολλά για να κάνει το trade αυτό πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Ναι, δεν έχει πολλά μελλοντικά assets να προσφέρει αλλά έχει τον κύριο Γουέστμπρουκ. Μαζί του θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Χόρτον-Τάκερ ή κάποιος άλλος παίκτης του πάγκου.

Οι Νετς θα πρέπει βέβαια να μελετήσουν την σχέση Γουέστμπρουκ-Ντουράντ και αν αυτή έχει ή θα μπορούσε να επιδιορθωθεί. Μαζί, θα μπορούσαν να φέρουν την αίγλη της Οκλαχόμα των τελικών στο Μπρούκλιν. Το ρίσκο; Τεράστιο. Αλλά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να δικαιώσει και τις δύο πλευρές.

Πολλές ακόμα είναι οι ομάδες που μπορούν να μπουν στο παιχνίδι της ανταλλαγής του Ίρβινγκ, αν οι Νετς τελικά πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν προς τα εκεί. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ανακοινώσεις.