Μάικλ Τζόρνταν: Έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε η φανέλα που φορούσε στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ του 1998.

Μια φανέλα που φορούσε o Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των τελικών του ΝΒΑ του 1998 πωλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει επιτευχθεί στην ιστορία για ένα κομμάτι αθλητικού ενθύμιου.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s αναφέρει ότι το αντικείμενο προκάλεσε «ενθουσιασμό». Τόσο από οπαδούς όσο και από συλλέκτες.

Αποτελεί άλλωστε ζωντανό ενθύμιο της σεζόν του “The Last Dance”. Μία σεζόν που ο Τζόρνταν κέρδισε τον έκτο και τελευταίο τίτλο του στο ΝΒΑ.

Την Πέμπτη, ο οίκος Sotheby’s δήλωσε ότι η φανέλα του Τζόρνταν των Chicago Bulls προσέλκυσε συνολικά 20 προσφορές.

Ο επικεφαλής του τμήματος streetwear και σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων της Sotheby’s, Brahm Wachter, δήλωσε ότι οι πλειοδότες ήταν «πρόθυμοι να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας».

«Το σημερινό αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ… εδραιώνει τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον αδιαμφισβήτητο G.O.A.T., αποδεικνύοντας ότι το όνομα και η απαράμιλλη κληρονομιά του είναι εξίσου επίκαιρα όπως ήταν πριν από σχεδόν 25 χρόνια», δήλωσε ο Wachter.

Η φανέλα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε καταβληθεί για μια φανέλα που φορούσε ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η φανέλα δημοπρατήθηκε μαζί με ένα περιοδικό Sports Illustrated του Ιουνίου 1998, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ο Τζόρνταν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!