Σε τελικό στάδιο για να κλείσει τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού με αφορμή τα μεταγραφικά ζητήματα. Φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός πυροδότησε μία ακόμη «βόμβα» αποκτώντας ως ελεύθερο (!) τον σπουδαίο Κολομβιανό. Δεν σταματά όμως εκεί…

Από μεταγραφή σε μεταγραφή πηγαίνει ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ντιαντιέ Σαμασέκου. Πρόκειται για συμφωνία που αφορά δανεισμό ενός έτους, αφού όσο κι αν προσπάθησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, διότι ο γερμανικός σύλλογος ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσθέτουν στη μηχανή τους έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που είχε αποκτηθεί από τη Σάλτσμπουργκ αντί 14 εκατ. ευρώ. Ο 26χρονος είναι διεθνής με την εθνική Μάλι και έχει πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ 86 συμμετοχές με δύο γκολ, ενώ και με τη Σάλτσμπουργκ ήταν αναντικατάστατος έχοντας 134 συμμετοχές. Τη φετινή σεζόν έχει δύο συμμετοχές στην Bundesliga και άλλη μία στο Κύπελλο. Στο συμβόλαιο του θα υπάρχει οψιόν αγοράς.

Ένα βήμα πριν φορέσει ξανά τα κόκκινα είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός άσος προσγειώθηκε στην Αθήνα από την Ελβετία για να βάλει στην τελική ευθεία την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Ο Κασάμι έχει συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους και μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό βρίσκεται και ο Μπακαμπού! Ο 31χρονος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» και πλέον σειρά έχουν οι ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον πάνε όλα καλά, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που πιθανότατα θα είναι μέχρι το 2024. Ο παίκτης της Μαρσέιγ θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή και θα αποτελέσει ακόμα μία λύση στη διάθεση του Κορμπεράν εκτός από τους Ελ Αραμπί, Ουί-Τζο και Καμαρά. Στη θητεία του με τη Βιγιαρεάλ με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις είχε 105 συμμετοχές με 47 γκολ, στην Κίνα με την Μπεϊζίνγκ Γκουοάν είχε 87 συμμετοχές και 58 γκολ ενώ με την Μπούρσασπορ είχε 21 γκολ σε 40 συμμετοχές.

Ο Ολυμπιακός παλεύει την περίπτωση και του Λούκα Μιλιβόγεβιτς! Στα 31 όμως δεν έχει τον χρόνο που θα ήθελε από τον προπονητή του αγγλικού συλλόγου, Πατρίκ Βιεϊρά. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συγκεκριμένες συνθήκες να και να υπογράψουν τον παίκτη. Όμως η περίπτωσή του μοιάζει να είναι η πιο δύσκολη όλων.

Κλείνει και Ομάρ Ελαμπντελαουί (;)

Σύμφωνα με τον έγκυρο Ιταλό ρεπόρτερ, Nicolo Schira, η επιστροφή του Ομάρ Ελαμπντελαουί στον Πειραιά είναι πλέον θέμα χρόνου.

Ο Νορβηγός δεξιός μπακ-χαφ έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού συνολικά 170 φορές με 11 γκολ και 16 ασίστ.