Ο Χάμες Ροντρίγκες αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφική «βόμβα» του Ολυμπιακού στο ίδιο καλοκαίρι και το debut.gr σχολιάζει.

Χάμες Ροντρίγκες και Ολυμπιακός. Ποιος θα το περίμενε. Οι εξελίξεις έτρεξαν γρήγορα, οι άνθρωποι του Πειραϊκού συλλόγου κινήθηκαν -όπως πάντα- με μυστικότητα και το “deal” έκλεισε γρήγορα!

Μέσα στην ίδια μέρα που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, ο Χάμες συμφώνησε, ταξίδεψε στην Ελλάδα και υπέγραψε με τους πρωταθλητές!

Πέραν όμως από αυτό αξίζει να σταθούμε στην πολιτική των κινήσεων του Ολυμπιακού. Μέσα στο ίδιο καλοκαίρι είδαμε 3 σπουδαίους ποδοσφαιριστές να «πιάνουν» λιμάνι.

Εν αρχή ο Σίμε Βρσάλικο, ο -πρώην- δεξιός μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ύστερα, ο «δε χρειάζονται συστάσεις» Μαρσέλο. Και τέλος (;) ο Χάμες. Τρεις κινήσεις από το πάνω ράφι. Τρεις κινήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα πως το brand του Ολυμπιακού μεγαλώνει στην Ευρώπη.

Φτάνει όμως αυτό για να χτιστεί μια ομάδα;

Ο σοκαριστικός και βαρύς αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα έφερε το «τέλος» του Πέδρο Μαρτινς. Ο Κορμπεράν ανέλαβε μια ομάδα «διαλυμένη» ψυχολογικά και με πολλές «τρύπες» σε σημαντικές θέσεις.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα στην Ελλάδα, αλλά θα είναι άδικο να κριθεί τόσο νωρίς.

Κομμάτια της δουλειάς και της φιλοσοφίας του αρχίζουν να φαίνονται στο χορτάρι, όμως οι παθογένειες και τα «θέλω» της ομάδας δεν αφήνουν περιθώρια. Ο Χάμες έρχεται για να βοηθήσει στη δημιουργία, κάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο ζήτημα.

Ζήτημα έχει και στα εξτρέμ, που για ακόμη μια χρονιά όμως δεν ενισχύθηκε. Ο Γιώργος Μασούρας «τραβάει κουπί» μόνος του από τη φυγή του Ποντένσε και κακά τα ψέματα δεν είναι και ο παίκτης που θα φοβηθεί ο αντίπαλος όσο αφορά το «ένας με έναν».

Πού καταλήγουμε λοιπόν;

Η ποιότητα του Χάμες είναι αδιαμφισβήτητη. Το αν θα αποδώσει στο γήπεδο είναι άλλη ιστορία. Όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει κάτι πολύ σημαντικό: πως ο ερχομός ποδοσφαιριστών τέτοιου βεληνεκούς του δίνει τη δυνατότητα να μπορέσει και στο μέλλον να χτυπάει ανάλογες περιπτώσεις.

Το δύσκολο κομμάτι είναι η στήριξη, η πίστη στο πλάνο, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και θα ξεφύγει για τα καλά από τα -θλιβερά- ελληνικά «σύνορα»…