Ο Γκράχαμ Πότερ ζήτησε από τους φίλους της Μπράιτον να τον συγχωρέσουν που αποχώρησε από τους «γλάρους» για να αναλάβει την Τσέλσι.

Ο Γκράχαμ Πότερ είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι. O 47χρονος Άγγλος τεχνικός παρουσίασε εξαιρετική δουλειά στην Μπράιτον και έτσι «κέρδισε» το δικαίωμα για τη θέση του προπονητή και σε έναν κορυφαίο σύλλογο της Premier League, με την Τσέλσι να του δίνει την ευκαιρία. Ο Πότερ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους «μπλε», αφήνοντας την Μπράιτον μετά από μία τριετία.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που έγραψε την Πέμπτη και δημοσιεύτηκε την Κυριακή από την Μπράιτον, ο 47χρονος τεχνικός επεσήμανε πως το πέρασμά του από την ομάδα «άλλαξε τη ζωή του» αλλά αναγνωρίζει πως «ίσως δεν είναι ικανός να τους πείσει όλους να τον συγχωρέσουν που αποχώρησε».

Παρακάτω ακολουθεί το γράμμα του Γκράχαμ Πότερ:

«Αυτά ήταν τρία υπέροχα χρόνια με έναν σύλλογο που άλλαξε τη ζωή μου και θέλω να αφιερώσω ένα λεπτό για να αποχαιρετήσω όλους εσάς που την έχετε κάνει μια τόσο ξεχωριστή περίοδο της καριέρας μου.

Αποχαιρετώ έναν μεγάλο σύλλογο που θα σημαίνει πάντα τόσα πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Για κάποιους αναγνωρίζω ότι η αλλαγή που έρχεται τόσο ξαφνικά στο ποδόσφαιρο μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή. Μπορεί να μην μπορώ να σας πείσω όλους να συγχωρήσετε την αποχώρησή μου – αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω.

Όλοι οι καλοί σύλλογοι χρειάζονται εξαιρετικούς ιδιοκτήτες και εξαιρετικούς οπαδούς. Η Μπράιτον έχει και τα δύο. Θα εκτιμήσω τις σχέσεις που έχτισα σε όλες τις πτυχές του συλλόγου. Οι παίκτες μου πήγαν πάνω και πέρα. Το προσωπικό μου έδωσε τα πάντα. Στο επίκεντρο ήταν οι οπαδοί της Μπράιτον. Σε κάθε αγωνιστική στο Amex, η σύνδεση με την ομάδα ήταν δυνατή. Όταν παίξαμε εκτός έδρας ήρθατε κατά χιλιάδες για να βροντοφωνάξετε για μας. Ξέρω τι πέρασες για να δεις την ομάδα σου τελικά σε ένα σύγχρονο στάδιο και να ευδοκιμεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ένιωθα κάθε φορά που στεκόμουν στην άκρη του πάγκου.

Για όσους από εσάς σταματήσατε να συνομιλήσετε όταν ήμουν στην πόλη ή πιο μακριά – και για τους πολλούς που μου έγραψαν – όλες αυτές οι συνδέσεις σήμαιναν πολλά. Οι προσωπικές σας ιστορίες παρακολούθησης του κλαμπ – γονέων και παππούδων που ήταν θαυμαστές – με βοήθησαν να καταλάβω τι κάνει την Μπράιτον ξεχωριστό.

Ελπίζω ότι θα καταλάβετε ότι σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, ένιωσα ότι έπρεπε να αρπάξω μια νέα ευκαιρία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Tony Bloom, τον Paul Barber και τους υπεύθυνους για την ευκαιρία που μου έδωσαν πριν από τρία χρόνια και στη συνέχεια την αμέριστη υποστήριξη που τη συνόδευε. Ευχαριστώ επίσης τον Dan Ashworth και τον David Weir, δύο τεχνικούς διευθυντές πρώτης κατηγορίας. Προς το προσωπικό τόσο του γηπέδου όσο και του προπονητικού χώρου: όλοι σας με εντυπωσιάσατε με την περηφάνια που νιώθετε για τη δουλειά σας. Υποστηρίξατε τον σύλλογο και με στηρίξατε επίσης σε μερικές δύσκολες στιγμές στην προσωπική μου ζωή.

Η Μπράιτον είναι ένα κλαμπ γεμάτο καλούς ανθρώπους που συνεργάζονται με τον σωστό τρόπο για να πετύχουν πράγματα.

Έχουμε μοιραστεί μερικές λαμπρές στιγμές. Ξεχωρίζει η νίκη με 3-0 επί της Τότεναμ στην πρώτη μου σεζόν. Το ίδιο και η νίκη με 2-1 επί της Άρσεναλ μετά το lockdown. Ήταν ένα καταπληκτικό απόγευμα, ειδικά δεδομένου του τι είχαν περάσει πολλοί τους προηγούμενους μήνες. Η μόνη μου επιθυμία ήταν οι υποστηρικτές μας να ήταν εκεί για να το απολαύσουν μαζί μας.

Όταν τα γήπεδα άνοιξαν μερικώς, ζήσαμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα για τη νίκη με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν 2020/21. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς απολαύσατε τη νίκη με 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν. Ολοκληρώσαμε εκείνη τη σεζόν με μια νίκη 3-1 επί της Γουέστ Χαμ την τελευταία μέρα για να σφραγίσουμε ένα ρεκόρ πόντων για τον σύλλογο και την υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα. Αυτές είναι υπέροχες αναμνήσεις.

Η Μπράιτον μου έχει δώσει αυτό και πολλά άλλα. Νιώθω ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος διευθυντής για τις εμπειρίες που είχα εδώ. Δεν ήταν κάθε επιλογή ή απόφαση της ομάδας τέλεια. Όμως ο σύλλογος έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που σου δίνει το περιθώριο να κάνεις λάθη, να μάθεις από αυτά και μετά να βελτιωθείς. Πάντα προσπαθούσα να ενεργώ με ακεραιότητα και να είμαι καλός άνθρωπος. Αυτές είναι αξίες που τις αγαπώ, και ξέρω ότι το κάνει και το Albion.

Αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν ο τελευταίος μου αγώνας με τη Λέστερ Σίτι την περασμένη Κυριακή ήταν ένας καλός τρόπος να τελειώσω. Δεν ήξερα τότε ότι θα ήταν το τέλος, αλλά κοιτάζοντας πίσω τώρα παίξαμε τόσο καλά. Υπήρχε τόση θετικότητα γύρω από τον σύλλογο. Οι τελευταίες μέρες ήταν μια απρόσμενη δίνη. Το να φύγω για τελευταία φορά από το χώρο προπόνησης ήταν μια συγκινητική στιγμή. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τον Billy, τον Bjorn, τον Kyle, τον Bruno και τον Ben.

Οι οπαδοί της Μπράιτον γνωρίζουν ότι με τον Tony, τον Paul και τον David ο σύλλογος βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Στον διάδοχό μου, όποιος κι αν είναι αυτός, θα έλεγα, συγχαρητήρια. Θα δουλέψετε για έναν σπουδαίο σύλλογο με μια φανταστική ομάδα, με την υποστήριξη ενός σπουδαίου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου. Η ομάδα παίζει σε υψηλό επίπεδο και θα γίνει καλύτερη. Πάνω από όλα, οι οπαδοί θα είναι πίσω από την ομάδα εντός και εκτός.

Σε όλους στην Μπράιτον: σας ευχαριστώ. Ήταν χαρά και τιμή να υπηρετήσω τον σύλλογο τα τελευταία τρία χρόνια. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Γκράχαμ Πότερ»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!