Ο Ντόντσιτς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της μητέρας του για την διαφημιστική εκμετάλλευση του trademark του.

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται σε ανοιχτό «πόλεμο» με την μητέρα του, Μίριαμ Πότερμπιν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου, Μαρκ Στέιν, ο Ντόντσιτς υπέβαλλε αίτημα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, όπου ζητάει να ακυρωθεί η καταχώρηση του εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7”, που ανήκει σε αυτήν.

Και ο λόγος είναι ότι ο Σλοβένος σταρ θέλει να φτιάξει την δική του σειρά με εμπορικό σήμα “LUKA DONCIC”. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να ακυρωθεί το trademark της μητέρας του.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο Ντόντσιτς έδωσε την άδεια στην μητέρα του να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο σήμα όταν ο ίδιος ήταν στη rookie season του. Ωστόσο, αυτό άλλαξε πριν μερικούς μήνες. Τότε ζήτησε να του μεταφερθεί η καταχώρηση, με τις διαπραγματεύσεις να μην οδηγούν κάπου. Έτσι, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην ενέργεια να καταθέσει το συγκεκριμένο αίτημα, κινούμενος πλέον νομικά.

Ο λόγος που ο Ντόντσιτς προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι επειδή λόγω της συγκεκριμένης εταιρίας δεν έχει πλέον ο ίδιος έλεγχος του ονόματός του (!) για διαφημιστικούς λόγους.

Η μητέρα του Ντόντσιτς από την πλευρά της απάντησε δημόσια με δηλώσεις της στο σλοβενικό “MMC RTV”, δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα, ωστόσο τόνισε ότι “όλα όσα έχουν γραφτεί ήρθαν από ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τον Λούκα τα τελευταία δύο χρόνια και θέλουν να ελέγξουν την ζωή του και την καριέρα του. Δεν θέλω να βγάλω τα άπλυτά μας στην φόρα, ειδικά τώρα που ο Λούκα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στην εθνική Σλοβενίας”.