Ο Εργκίν Αταμάν ρίχνει ευθείες βολές στη FIBA για την επιλογή της να αλλάξει την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα της με τη Γαλλία στους «16» του Eurobasket.

Ιδιαίτερα παράπονα εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν και κατηγόρησε ανοικτά της FIBA σχετικά με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με την Γαλλία. Στο αρχικό καλεντάρι της FIBA, ο αγώνας του Α2 (προέκυψε η Τουρκία) με τον Β3 (η Γαλλία) ήταν προγραμματισμένος για τις 21:45 (ώρα Ελλάδας, μία ώρα πίσω στη Γερμανία).

Η FIBA άλλαξε τη σειρά των αγώνων μόλις ολοκληρώθηκαν οι όμιλοι Α’ και Β’ και βγήκαν τα μεταξύ τους ζευγάρια, τοποθετώντας το Τουρκία-Γαλλία στις 12:00 ώρα Γερμανίας, 13:00 ώρα Ελλάδας.

Αυτή η κίνηση δεν άρεσε στον Εργκίν Αταμάν που κατηγόρησε ευθέως τη FIBA. Ο Τούρκος προπονητής διακρίνει μία είδους σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη κίνηση γιατί θεωρεί πως η FIBA προέβει σε αυτή την κίνηση με μοναδικό σκοπό να μην γεμίσει το γήπεδο με Τούρκους φιλάθλους.

Πιο συγκεκριμένα ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε:

«Είναι ασέβεια προς εμάς το γεγονός ότι άλλαξε η ώρα για τις 12:00 για το ματς απέναντι στη Γαλλία. Ο σκοπός είναι για να αποτρέψουν το τουρκικό κοινό από το να γεμίσει τις κερκίδες στο γήπεδο. 

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως το κοινό μας θα κάνει θυσίες και θα έρθει στο γήπεδο με τις τουρκικές σημαίες, ακόμα κι αν η ώρα είναι εντελώς ακατάλληλη.

Δεδομένου τι έχουμε περάσει στη διοργάνωση και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω μας, βλέπω κρυφά κίνητρα παρά λάθη». 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!