Το ταξίδι της Βοσνίας στο Eurobasket ήταν σύντομο, με τον Γιουσούφ Νούρκιτς να εξαπολύει ανοιχτά τα πυρά του και να φέρνει στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα της ομοσπονδίας του.

Η Βοσνία δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά και την ήττα από τη Λιθουανία. Μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Γιουσούφ Νούρκιτς «έβγαλε» στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα της Βοσνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο σέντερ των Μπλέιζερς επισήμανε πως η ομοσπονδία έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα και η αποστολή κινδύνεψε να μην ταξιδέψει καν στην Κολωνία. Ωστόσο, ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει και να λύσει αυτά τα προβλήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιουσούφ Νούρκιτς:

«Είμαι περήφανος για όλα τα μέλη της ομάδας. Με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, αυτό που κάναμε ήταν εντυπωσιακό. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και η πατρίδα μας μπορεί να είναι περήφανη. Όλα αρχίζουν από την ομοσπονδία. Έχουμε διοίκηση; Μας παίρνουν προπονητή δέκα μέρες πριν; Χρειάζονται πολλά από πριν, το αθλητικό κομμάτι είναι το εύκολο. Δώστε μου τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον διευθυντή, το ΔΣ και δεν θα έχουμε ποτέ θέματα με προετοιμασία, ξενοδοχεία ή φαγητό. Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, εγώ είμαι έτοιμος να τα αναλάβω όλα. Ποιο είναι το νόημα όταν τέσσερις παίκτες κοιμούνται σε ένα κρεβάτι; Αν δεν λύνουμε βασικά πράγματα; Η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα και πρέπει να δίνουμε στους αθλητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά δεν θα προοδεύσουμε πραγματικά αν δεν λύσουμε κάποια ζητήματα». 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!