Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ξεκάθαρος ως προς την κατάκτηση του Champions League, η οποία τόνισε πως δεν θα έρθει μόνο λόγω Χάαλαντ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην κορυφή της επίθεσης της Μάντσεστερ Σίτι, σκοράρει… ακατάπαυστα, όμως οι «πολίτες» δεν μπορούν να βασιστούν μόνο σε αυτόν για να κερδίσουν το Champions League, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (5/9) ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Νορβηγός επιθετικός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, σκοράροντας 10 γκολ σε μόλις έξι παιχνίδια, «γκρεμίζοντας» κάθε ρεκόρ στους πίνακες σκόρερ της Premier League.

Έχει επίσης σκοράρει 23 φορές στο Champions League πριν μετακομίσει στη Σίτι, αλλά ο Γκουαρδιόλα τόνισε ότι ο 22χρονος δεν μπορεί να επωμιστεί μόνος του το βάρος καθώς η Σίτι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων την Τρίτη (6/9).

«Αν βασιστούμε όλοι στους… ώμους του Έρλινγκ, δεν θα κερδίσουμε το Champions League. Προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να σκοράρει. Τον πείσαμε να έρθει εδώ, νιώσαμε ότι δεν είχαμε πολλούς επιθετικούς.

Προσπαθεί να συμμετάσχει στον τρόπο που παίζουμε. Προσαρμόζεται καλά όπως κι ο Χούλιαν (σ.σ. Άλβαρεζ) και οι άλλοι παίκτες. Καταλαβαίνω ότι όλοι μιλούν για τον Έρλινγκ. Αλλά έχω… πέντε νέους παίκτες και είναι σημαντικό να προσαρμοστούν όλοι.

Ελπίζω ότι μπορούμε να τον βοηθήσουμε, αλλά δεν κερδίζουμε μόνο με τον Έρλινγκ και δεν χάνουμε μόνο με τον Έρλινγκ. Έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα και μπορεί να μπορέσει να λύσει κάποια προβλήματα. Αν όμως δεν παίξουμε καλά, δεν πρόκειται να κερδίσουμε παιχνίδια».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!