Δεν έκανε αποδεκτή η FIBA την ένσταση που κατέθεσε η Λιθουανία με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με τη Γαλλία.

Με ανακοίνωσή της τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/9) η FIΒA έκανε γνωστό ότι δεν έγινε αποδεκτή η ένσταση που κατέθεσε η Λιθουανία στο ματς με την Γερμανία για τον 2ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λιθουανοί κάνουν λόγο για διαιτητική αλλοίωση του αποτελέσματος, καθώς μια βολή τεχνικής ποινής (στον ομοσπονδιακό Γκόρντον Χέρμπερτ) δεν εκτελέσθηκε ποτέ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία, απέρριψε το αίτημα, τονίζοντας πως μια ομάδα κρατά το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη, ως και μια ώρα μετά το τέλος του αγώνα. Επιπλέον, το εν λόγω σφάλμα, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά για τα οποία μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

Μάριους Γκριγκόνις: Έντονες αντιδράσεις για τη διαιτησία

Ασχολίαστες δεν άφησε ούτε ο Μάριους Γκριγκόνις τις αποφάσεις των διαιτητών. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού θεωρεί πως οι τρεις ρέφερι αλλοίωσαν το αποτέλεσμα στην ήττα που γνώρισε η Λιθουανία στη δεύτερη παράταση από τη Γερμανία, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του κατά της FIBA!

«Την τελευταία φορά ήταν ο Γκομπέρ. Τώρα, δεν εκτελέσαμε ελεύθερη βολή έπειτα από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο αντίπαλος. Εάν οι συγκεκριμένοι διαιτητές συνεχίσουν να σφυρίζουν στο Ευρωμπάσκετ, τότε δεν ξέρω τι να πω για τη FIBA».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!