Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το ματς με την Έβερτον μίλησε για τους «κανόνες» που έχει επιβάλει στη Λίβερπουλ στα.... δύσκολα ματς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένος. Τι εννοούμε; Πως ξέρει πότε έχει την κορυφαία ομάδα του κόσμου. Αλλά και πότε η ομάδα του δεν μπορεί να αποδώσει όσα μπορεί στο γήπεδο. Αν μη τι άλλο δεν γίνεται να μην υπάρξουν τέτοιες μέρες και ο Κλοπ το ξέρει.

Γι’ αυτό και έχει έναν απόλυτα αυστηρό κανόνα για τις φορές που η Λίβερπουλ δεν είναι στα… φεγγάρια της. «Αφού δεν μπορεί να κερδίσει, τουλάχιστον μην χάσει». Σαφές; Αρκετά.

Αυτό έγινε και χθες στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ, όπου Λίβερπουλ και Έβερτον έδωσαν μία… παράσταση χωρίς όμως νικητή. «Reds» και «ζαχαρωτά» δεν μπόρεσαν να νικήσουν τις αντίπαλες άμυνες και το 0-0 δεν άλλαξε. 

«Κανόνας νούμερο ένα: αν δεν μπορείς να κερδίσεις το ντέρμπι, μην το χάσεις. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, αλλά θα μπορούσαμε επίσης, να το χάσουμε και σε λίγες στιγμές. 

Αν μετρήσετε πόσες ευκαιρίες είχαμε και πόσες είχαν, πιθανότατα, αξίζαμε να νικήσουμε. Νομίζω ότι είχαμε την τελευταία ευκαιρία, η οποία ήταν τεράστια, θα μπορούσαμε να την είχαμε εκμεταλλευτεί οπωσδήποτε.

Ο Άλι χρειάστηκε να κάνει δύο απίστευτες αποκρούσεις και πέτυχαν ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε για ένα μικρό οφσάιντ, αλλά προφανώς οφσάιντ. Ήταν έντονο, όπως πάντα, και ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε μετά από ένα εξαιρετικά έντονο επίσης ματς την Τετάρτη.

Είχαμε καλές στημένες φάσεις, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις και αφήναμε ανοιχτούς χώρους, κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά σε κάποιες στιγμές. Εκτός από αυτό δεν μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά έπρεπε προφανώς να προσπαθήσουμε κι αυτό κάναμε», δήλωσε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου.