Οι καλοκαιρινές μεταγραφές ολοκληρώθηκαν για ακόμη μια χρονιά και το debut.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες εξ αυτών!

Μεταγραφές τέλος! Η θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και ήρθε η ώρα να τις βάλουμε σε μια σειρά. Μια λίστα με τις 10 καλύτερες, όχι βάση χρημάτων, αλλά με γνώμονα την ποιότητα, τις προσδοκίες. τη νέα ομάδα και τα όσα -λίγα- έχουμε έως τώρα δει.

Μεταγραφές από το 1 ως το 10!

1. Έρλινγκ Χάαλαντ 

Από : Μπορούσια Ντόρτμουντ

Προς: Μάντσεστερ Σίτι

Κόστος: 60.000.000 ευρώ

Ο Νορβηγός φορ ήταν μαζί με τον Εμπαπέ τα δύο πιο “καυτά” ονόματα του φετινού καλοκαιριού. Οι μνηστήρες πολλοί, όμως ο Χάαλαντ δε μπορούσε να πει όχι στη Σίτι του Γκουαρδιόλα. Πέραν της δυναμικής της ομάδας, είναι και ο σύλλογος που αγαπά από μικρό παιδί, εξαιτίας του πατέρα του.

Τα 60.000.000 ευρώ που έδωσαν οι “πολίτες” στους Βεστφαλούς μοιάζουν πολύ λίγα μπροστά στην ποιότητα και το potential αυτού του ποδοσφαιριστή. Ήδη σε 6 συμμετοχές μετρά 9 γκολ (2 σερί χατ τρικ) και 1 ασίστ, δείχνοντας πως δε θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού του Πεπ, αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

2. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Από: Μπάγερν Μονάχου

Προς: Μπαρτσελόνα

Κόστος: 45.000.000 ευρώ

Το νέο “Νο9” της Μπαρτσελόνα ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο Πολωνός σταρ αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία από το Μόναχο ύστερα από 9 χρόνια γεμάτα τίτλους, γκολ και επιτυχίες. Ο “Λέβα” έψαχνε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και η Μπαρτσελόνα του Τσάβι έμοιαζε ιδανικός προορισμός.

Στα 34 του ο Λεβαντόφσκι πίεσε όσο μπορούσε τη διοίκηση των Βαυαρών ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο Τσάβι από την πλευρά του τον ήθελε απεγνωσμένα, και δείχνει ήδη από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν πως “χτίζει” πάνω του την επίθεση των Καταλανών! Τέσσερα γκολ σε 3 παιχνίδια για τον “Λέβα”, όσα δηλαδή και ο Αζάρ με τη Ρεάλ σε….4 σεζόν!

3. Σαντιό Μανέ

Από: Λίβερπουλ

Προς: Μπάγερν Μονάχου

Κόστος: 32.000.000 ευρώ

Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ένας τρομερός ποδοσφαιριστής αλλά και άνθρωπος, αφού κατέκτησε τα πάντα με τη Λίβερπουλ, πήρε την απόφαση να γράψει μια νέα σελίδα στο βιβλίο της πλούσιας καριέρας του. Ο Μανέ ζήτησε από τον Κλόπ να αποχωρήσει από το “Άνφιλντ” ένα χρόνο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του.

Η επιθυμία του έγινε πράξη. Η Μπάγερν προσέφερε στη Λίβερπουλ ένα μέρος των χρημάτων που πήρε από την πώληση του Λεβαντόφσκι, και έκανε δικό της τον Σενεγαλέζο επιθετικό. Ένας τίτλος (το Σούπερ Καπ) και 5 γκολ είναι τα μέχρι τώρα νούμερά του σε 6 συμμετοχές με το γερμανικό σύλλογο στον οποίο από την αρχή δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης!

4. Ντάργουιν Νούνιεζ

Από: Μπενφίκα

Προς: Λίβερπουλ

Κόστος: 75.000.000 ευρώ

Μέχρι και πέρυσι η Λίβερπουλ του Κλόπ αγωνιζόταν χωρίς “καθαρό φορ”. Ακόμη και ο Φιρμίνο ” έβγαινε” στο πλάι για να πάρει μπάλες και να ανοίξει χώρους για Σαλάχ και Μανέ. Φέτος και πριν καν ο Σενεγαλέζος αποχωρήσει για το Μόναχο, ο Γερμανός κόουτς ζήτησε (και πήρε) την απόκτηση του Νούνιεζ.

Ο Πορτογάλος επιθετικός που 2 μήνες πριν έκλεισε τα 23 του, μέσα σε μόλις 3 επίσημα παιχνίδια πρόλαβε να μας δείξει τα πάντα! Πρώτα, σκόραρε και χάρισε το Σούπερ Καπ Αγγλίας στη Λίβερπουλ (κόντρα στη Σίτι) ύστερα πέτυχε ένα ακόμη γκολ στο πρωτάθλημα και το καλύτερο το φυλούσε για το τέλος: έδωσε εκτός φάσης κουτουλιά στον Άντερσεν της Πάλας και δέχθηκε -εκτός από την κόκκινη κάρτα- ποινή 3 αγωνιστικών!

5. Κάρλος Κασεμίρο

Από: Ρεάλ Μαδρίτης

Προς: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κόστος: 72.000.000 ευρώ (συν μπόνους)

Έμεινε στη Μαδρίτη σχεδόν μια δεκαετία. Με τη φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε τα πάντα, μεταξύ των οποίων 5 Τσάμπιονς Λίγκ (τα 3 συνεχόμενα). Συνολικά, 18 τίτλοι σε 336 εμφανίσεις, 31 γκολ και 29 ασίστ για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο. Μια πλούσια καριέρα με τους “μερένχες” που ολοκληρώθηκε κάπως…ξαφνικά!

Προς τα τέλη του Αυγούστου ακούστηκαν οι πρώτες “φήμες’ για επαφές της Γιουνάιτεντ με τον Κασεμίρο, αλλά η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή προχώρησε πολύ γρήγορα και δίχως προβλήματα. Ο παίκτης έψαχνε κάτι νέο στην καριέρα του και ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν στάθηκε εμπόδιο. Πλέον ο Κασεμίρο καλείται να δείξει την ποιότητα και την εμπειρία του στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη και με μια ομάδα γεμάτη….προβλήματα!

6. Άντονι

Από: Άγιαξ

Προς: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κόστος: 95.000.000 ευρώ

Η ακριβότερη από τις μεταγραφές του εφετινού καλοκαιριού δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα! Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Άντονι, ο οποίος μετακόμισε από τον Άγιαξ στη Γιουνάιτεντ για ένα πόσο που αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ! Ο Άντονι αποτελούσε “μήλο της έριδος” για τα κορυφαία κλάμπ της Ευρώπης, όμως επέλεξε τους “κόκκινους διαβόλους”.

Σίγουρα ένας από τους λόγους αυτής του της απόφασης είναι ο προπονητής της ομάδας, Έρικ Τεν Χάγκ, με τον οποίο συνεργάστηκαν με επιτυχία στον Αίαντα. Ο Άντονι με τον ολλανδικό σύλλογο πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και πάει στο Νησί με σκοπό να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του!

7. Ραχίμ Στέρλινγκ

Από: Μάντσεστερ Σίτι

Προς: Τσέλσι

Κόστος: 55.000.000 ευρώ

Η Τσέλσι είναι ο τρίτος σταθμός στην -επαγγελματική- καριέρα του στο Νησί. Μετά το ξεκίνημα στη Λίβερπουλ και το τρομερό ξεπέταγμα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι, ο Στέρλινγκ ένιωσε έτοιμος για ακόμη μια αλλαγή. Η Τσέλσι και το πρότζεκτ του Τούχελ έπεισαν τον Άγγλο winger ο οποίος υπέγραψε και πήρε τη φανέλα με το “Νο17”.

Έχοντας πίσω του 339 συμμετοχές, 131 γκολ, 91 ασίστ και 11 τίτλους με τους “πολίτες”, ο Στέρλινγκ δικαίως μπορεί να θεωρείται εκ των κορυφαίων της θέσης του στην Πρέμιερ Λίγκ. Ήταν μια κίνηση που είχε ανάγκη η Τσέλσι, καθώς απουσίαζε παίκτης με την έκρηξη και την ικανότητα στο 1 με 1! Και παρά το μέτριο ξεκίνημα των “μπλε” στο πρωτάθλημα, ο Στέρλινγκ έχει ήδη 3 γκολ και 1 ασίστ σε 5 ματς!

8. Γκαμπριέλ Ζεσούς

Από: Μάντσεστερ Σίτι

Προς: Άρσεναλ

Κόστος: 52.000.000 ευρώ

Ίσως η θέση του στη λίστα μας να τον αδικεί με βάση τα όσα μας έχει δείξει έως τώρα αλλά και με βάση τις ανάγκες της Άρσεναλ. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έχει μπει στη σεζόν με…”δαιμονιώδη φόρμα”. Ήδη από τα φιλικά των “κανονιέρηδων” έδειχνε πως όχι απλά προσαρμόστηκε εύκολα στη νέα του ομάδα, αλλά κυρίως πως βρήκε πάλι τη χαρά σε αυτό που κάνει.

Μπορεί με τη φανέλα της Σίτι να κατέκτησε τίτλους και να σκόραρε σε κρίσιμα σημεία, ωστόσο ποτέ δεν είδαμε αυτή τη φρεσκάδα και αυτή την ενέργεια που έχει βγάλει σε μόλις 4 ματς με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ο Ζεσούς μετρά 3 γκολ και 3 ασίστ και η ομάδα του Αρτέτα σου δίνει την αίσθηση πως φέτος μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα!

9. Ματάις Ντε Λίχτ

Από: Γιουβέντους

Προς: Μπάγερν Μονάχου

Κόστος: 70.000.000 ευρώ (συν μπόνους)

Ο άλλοτε αρχηγός του Άγιαξ και κάτοχος του βραβείου “Kopa” ανήκει πλέον στο δυναμικό της Μπάγερν. Ο Ντε Λίχτ μετά από τρία χρόνια στο Τορίνο και τη Γιουβέντους αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε ένα ναι μεν παρόμοιας δυναμικής πρωτάθλημα, αλλά και σε ένα κλάμπ που κάθε χρόνο διεκδικεί το Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός μπορεί να βρίσκεται χρόνια στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, ωστόσο είναι ακόμη 23 ετών! Οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, και σε αυτές “πάτησε” ο Νάγκελσμαν, στην προσπάθειά του να πείσει τους διοικούντες της Μπάγερν να δαπανήσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον Ντε Λίχτ. Όμως όλοι κρίνονται στο γήπεδο..

10. Ορελιέν Τσουαμενί

Από: Μονακό

Προς: Ρεάλ Μαδρίτης

Κόστος: 80.000.000 ευρώ

Ένα “ακατέργαστο διαμάντι” για τη Ρεάλ Μαδρίτης απευθείας από το Μονακό. Ένα αμυντικό χαφ με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Ορελιέν Τσουαμενί, μια από τις ακριβότερες καλοκαιρινές μεταγραφές για φέτος -και η ακριβότερη για τη Ρεάλ- είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του!

Στα 22 του χρόνια ο πρώην χαφ της Μονακό έπεισε Κάρλο Αντσελότι και Φλορεντίνο Πέρεθ πως αξίζει να δαπανήσουν περί τα 80.000.000 ευρώ για να τον φέρουν στο “Μπερναμπέου”. Παράλληλα, η φυγή του Κάρλος Κασεμίρο αλλά και τα πολλά ματς μέσα στη σεζόν, αναμένεται να του δώσουν αρκετές ευκαιρίες “ενδεκάδας” , τις οποίες είναι πανέτοιμος να “αρπάξει από τα μαλλιά!”