Ο Σάνι Μπετσίροβιτς μίλησε για τα χρυσά χρόνια στον Παναθηναϊκό, το πρόβλημα της σημερινής ομάδας αλλά και το ενδιαφέρον των Νάγκετς το 2007.

Χαρισματικός σκόρερ, πολύτιμο «εργαλείο», ηγετική φυσιογνωμία. Αυτές είναι μερικές εκφράσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τον Σάνι Μπετσίροβιτς. Έναν παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και κατάφερε αμέσως να κάνει την διαφορά. Το αποτέλεσμα δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, δύο κύπελλα και φυσικά το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Ευρωλίγκα το 2007. Ας πιάσουμε όμως το κουβάρι της μπασκετικής του ιστορίας από την αρχή.

Ο Σλοβένος άλλοτε σούτινγκ γκαρντ μιλά στην Mozzart Sport με δέος για όσα έζησε εκείνη τη διετία, αλλά τονίζει πως πλέον ο σύλλογος δεν έχει υπομονή και πλάνο.

Αναλυτικά, ο νυν αθλητικός διευθυντής της Τσεντεβίτα Ολίμπια μίλησε για:

Τη θητεία στον Παναθηναϊκό:

«Στον Παναθηναϊκό πέρασα τα ομορφότερα χρόνια της καριέρας και της ζωής μου. Αυτά τα δύο χρόνια στην Αθήνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν σαν να ήμασταν οι Rolling Stones. Όπου πηγαίναμε τα γήπεδα ήταν γεμάτα και ο κόσμος αποθέωνε τον Ζέλικο. Κι εμείς οι παίκτες νιώθαμε μέρος όλου αυτού του πράγματος. Μοιραζόμουν τα αποδυτήρια με σπουδαίους παίκτες. Η θετική ενέργεια ερχόταν από τη διοίκηση και μέσω του Ζέλικο σε μας. Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ο κορμός των γηγενών. Όλοι τους ήταν σπουδαίοι παίκτες, αλλά πολύ ταπεινοί και έτοιμοι να βοηθήσουν. Ό,τι πρόβλημα και να είχες, πάντα υπήρχε κάποιος να σε βοηθήσει. Τότε κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι μέλος ενός μεγάλου συλλόγου, μιας μεγάλης οικογένειας. Κι αυτό πρώτα από όλα χάρη στον Ζέλικο και τους ιδιοκτήτες».

Το ενδιαφέρον των Νάγκετς το 2007:

«Μετά τον πρώτο χρόνο μου στον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι από το Ντένβερ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά είχα συμβόλαιο και το buy out ήταν πολύ μεγάλο. Ίσως να έχω μετανιώσει σήμερα που δεν πήρα το ρίσκο, γιατί επέμεναν πολύ και με ήθελαν. Όμως περίμενα τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου και προτίμησα την πιο ασφαλή επιλογή, να μείνω στην Ευρώπη. Ίσως αυτή να ήταν η μόνη επιλογή που θα άλλαζα στην καριέρα μου. Πάντως ένιωσα τη μαγεία του ΝΒΑ παίζοντας αντιμέτωπος με τη Dream Team αλλά και με τον Παναθηναϊκό απέναντι σε Σπερς και Ρόκετς».

Το πέρασμά του ως βοηθός του Τζόρτζεβιτς από τον Παναθηναϊκό:

«Ο κόσμος στην ομάδα έκανε συγκρίσεις με το παρελθόν και τη χρυσή εποχή, χωρίς να έχει υπομονή και πλάνο. Δεν ξέρω πόσοι προπονητές και παίκτες έχουν αλλάξει έκτοτε. Πιστεύω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλο κλαμπ, αλλά κάπου χάθηκε στο δρόμο για το πού θα ήθελε να είναι. Χρειάζεται υπομονή με νέους ανθρώπους, παίκτες και προπονητές. Αυτό στην παρούσα φάση είναι αδύνατο».

Τον Σάσα Τζόρτζεβιτς:

«Για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί πάνω από όλα είναι φίλος μου. Στον Παναθηναϊκό δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τελειώσουμε τη σεζόν. Αν γινόταν, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν καλή, είχαμε βελτιωθεί πολύ μέχρι να μας αποκλείσει η φανταστική τότε Μπασκόνια. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα είχε μείνει 2-3 χρόνια. Ο Σάλε απέδειξε αργότερα με τη Σερβία και τις ομάδες που δούλεψε ότι ξέρει πώς να παίρνει τίτλους».

Τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ:

«Αν η Σλοβενία είναι υγιής, μπορεί να πάρει μετάλλιο και να είναι στον τελικό. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ισπανία, αλλά ίσως έχουμε ένα μικρό προβάδισμα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!