Η Βανέσα Μπράιαντ κέρδισε τη δικαστική διαμάχη για τις φωτογραφίες του Κόμπι και της κόρης τους που τραβήχτηκαν από το δυστύχημα.

Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε 16 εκατ. δολάρια σε δικαστική διαμάχη εναντίον της κομητείας του Λος Άντζελες, αφού βοηθοί και πυροσβέστες μοιράστηκαν φρικιαστικές φωτογραφίες του σταρ του NBA, της 13χρονης κόρης του και άλλων θυμάτων που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου το 2020.

Οι εννέα ένορκοι που εξέδωσαν την ομόφωνη ετυμηγορία συμφώνησαν με τη Βανέσα Μπράιαντ και τους δικηγόρους της ότι οι βοηθοί και οι πυροσβέστες του Λος Άντζελες που έβγαλαν και κοινοποίησαν φωτογραφίες των θυμάτων του δυστυχήματος παραβίασαν την ιδιωτική της ζωή και της προκάλεσαν συναισθηματική οδύνη, παρόλο που οι φωτογραφίες δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Στον συν-ενάγοντα της Μπράιαντ, Chris Chester, του οποίου η σύζυγος και η κόρη ήταν επίσης μεταξύ των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, επιδικάστηκαν ξεχωριστά 15 εκατομμύρια δολάρια.

Οι φωτογραφίες μοιράστηκαν κυρίως μεταξύ των υπαλλήλων του σερίφη και της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες. Μερικές φορές στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας, μεταξύ άλλων από ορισμένους υπαλλήλους που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια. Τις εικόνες του δυστυχήματος είδαν επίσης ορισμένες από τις συζύγους των υπαλλήλων. Τέλος, σε μία περίπτωση ένας μπάρμαν σε μπαρ όπου έπινε ένας βοηθός σερίφη.

Βανέσα Μπράιαντ: «Φοβάμαι μην δουν τα παιδιά μου στο ίντερνετ τις φωτογραφίες» 

Η Βανέσα Μπράιαντ κατέθεσε με δάκρυα κατά τη διάρκεια της 11ήμερης δίκης ότι η είδηση των φωτογραφιών επιδείνωσε το θρήνο της. Ακόμη, ότι εξακολουθούσε να έχει κρίσεις πανικού στη σκέψη ότι μπορεί να βρίσκονται ακόμη εκεί έξω.

“Ζω καθημερινά με το φόβο μήπως μπω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανιστούν αυτές οι φωτογραφίες”, κατέθεσε η Μπράιαντ. “Ζω με το φόβο ότι οι κόρες μου θα είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι αυτά θα εμφανιστούν”.

«Για κουτσομπολιό τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες»

Ο δικηγόρος της, Luis Li, δήλωσε στους ενόρκους ότι οι κοντινές φωτογραφίες δεν είχαν κανέναν επίσημο ή ερευνητικό σκοπό και ήταν απλώς “οπτικό κουτσομπολιό” που μοιράστηκε από φρικτή περιέργεια.

Η εισαγγελέας της κομητείας J Mira Hashmall υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι οι φωτογραφίες ήταν απαραίτητο εργαλείο για την αξιολόγηση της κατάστασης. Αναγνώρισε ότι δεν έπρεπε να μοιραστούν με όλους όσους τις είδαν. Τόνισε όμως ότι οι φωτογραφίες δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ δημοσίως και δεν τις είχαν δει καν οι ενάγοντες. Είπε ότι αυτό σημαίνει ότι ο σερίφης Alex Villanueva και άλλοι αξιωματούχοι είχαν λάβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα όταν διέταξαν όσους είχαν τις φωτογραφίες να τις διαγράψουν.

Οι ένορκοι κατέληξαν στην ετυμηγορία τους την Ημέρα του Κόμπι Μπράιαντ, η οποία γιορτάζεται στο Λος Άντζελες στις 24 Αυγούστου. Κι αυτό επειδή αντιπροσωπεύει τους αριθμούς της φανέλας του – 8 και 24 – και είναι η επομένη των γενεθλίων του. Ο Μπράιαντ θα γινόταν 44 ετών αυτή την εβδομάδα.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, ο πρώην αστέρας των Λέικερς ταξίδευε με τη Τζιάννα και επτά ακόμη άτομα σε έναν αγώνα μπάσκετ για νέους, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε λόφους στο Καλαμπάσας στις 26 Ιανουαρίου 2020. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ασφαλείας κατηγόρησαν το λάθος του πιλότου για τη συντριβή.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!