Η Γουμένισσα τίμησε το καμάρι της, την Εβίνα Μάλτση, δίνοντας το όνομά της στο κλειστό γήπεδο της περιοχής.

Παρουσία πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, το απόγευμα, η ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου Γουμένισσας σε «Εβίνα Μάλτση».

Ο Δήμος της περιοχής τίμησε την σπουδαία αθλήτρια που ξεκίνησε την πορεία της από το Κλειστό της Γουμένισσας και έφτασε μέχρι την κορυφή.

Η Εβίνα Μάλτση φανερά συγκινημένη δήλωσε:

«Είναι τεράστια τιμή και αναγνώριση να δίνεται το όνομα μου στο κλειστό γυμναστήριο του τόπου μου. Εδώ έκανα τα πρώτα μπασκετικά βήματά μου και φιλοξένησαν τα παιδικά μου όνειρα. Η καταξίωση και η αναγνωρισιμότητα δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός. Έχοντας υπηρετήσει το άθλημα που αγαπώ, τα εφόδια που αποκόμισα, πέρα από κύπελλα και τίτλους, είναι πιο σημαντικά και χρήσιμα στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μου. Στείλτε τα παιδιά σας στον αθλητισμό. Κάποια θα γίνουν πρωταθλητές αλλά όλα θα μάθουν να μην τα παρατάνε ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Παιονίας και όσους συνετέλεσαν στην έμπνευση και την υλοποίηση».

Οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας «δίπλα» στην Εβίνα Μάλτση!

Από την σημαντική αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου. Στέλλα Καλτσίδου, Άρτεμις Σπανού, Μπάνε Πρέλεβιτς, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Σιγάλας, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μασλαρινός, Γιώργος Γιαννουζάκος, Κώστας Κακαρούδης, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Σωτήρης Καραποστόλου κ.α. Όλοι έδωσαν το «παρών» στην Τελετή Ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου Γουμένισσας προς τιμήν της κορυφαίας Εβίνας Μάλτση!

Η Εβίνα Μάλτση είναι από τις σπουδαιότερες παίκτριες του γυναικείου μπάσκετ στη χώρα μας (αν όχι η σπουδαιότερη) τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα με το εθνόσημο, δίνοντας πάντα τη βοήθεια της στις μεγάλες διοργανώσεις που λάβαμε μέρος με αποκορύφωμα την 4η θέση στο Eurobasket του 2017, ενώ το 2009 είχε αναδειχθεί MVP του Eurobasket, οδηγώντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση (κορυφαία θέση της χώρας μας μέχρι τότε στη διοργάνωση. Η εμβληματική αρχηγός ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Εθνική Γυναικών, τον Αύγουστο του 2019 μετρώντας 214 συμμετοχές και 3215 πόντους, όντας η ρέκορντγουμαν της ομάδας.

H Mάλτση άρχισε το μπάσκετ από την ομάδα της πόλης της, ΑΟΚ Γουμένισσας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Μέγας Αλέξανδρος, ΜΕΝΤ, Παναθηναϊκός, Θέλτα, Σαραγόσα, Μπούρζ, Κονέκτικατ Σαν στο WNBA, Ρος Κασάρες, USK Πράγας, Πολκοβίτσε, Καϊσερί, Αντάκια, Άδανα Μπότας, Ολυμπιακό και την ZTE. Μια σπουδαία καριέρα, που αποτέλεσε παράδειγμα για τις νέες παίκτριες που έπαιζαν μπάσκετ στη χώρα μας.

Εβίνα Μάλτση

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!