Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε στην πέμπτη θέση στον τελικό των 200μ γυναικών Κ20 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην πέμπτη θέση με χρόνο 23.42 δευτερόλεπτα τερμάτισε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον τελικό των 200μ γυναικών Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας όπου διεξάγεται το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  

Στο Κάλι αγωνίστηκε στα 100μ και στα 200μ κάνοντας πέντε κούρσες υψηλών απαιτήσεων. Στα 100μ έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα 200μ.

Να σημειωθεί ότι, λίγο πριν τον τελικό, ξέσπασε, πάλι, καταιγίδα στο Κάλι. Έτσι, οι αγώνες διακόπηκαν για περίπου μία ώρα, με συνέπεια η εκκίνηση που ήταν προγραμματισμένη στις 00:30 τελικά δόθηκε στις 01:35.

Ήταν νικήτρια επίσης στην πρώτη προκριματική σειρά. Πέρασε στον ημιτελικό με την τέταρτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών 23.43. Λίγες ώρες, μάλιστα, μετά τη συμμετοχή της στα 100μ όπου πήρε την ενδέκατη θέση με επίδοση 11.51.

Για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ με 23.20 τρέχοντας στη 2η ημιτελική σειρά στην 4η διαδρομή. Σημείωσε, δε, την έκτη καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που μετείχαν στις τρεις ημιτελικές σειρές. 

Η Τζαμάϊκα έκανε το 1-3 κατακτώντας με την Μπριάνα Λίστον το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 22.65 και την Αλένα Ριντ το χάλκινο με 22.95. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Γιούλια Τζέιμσον από τις ΗΠΑ με 22.77. 

Ποια είναι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (Α.Σ.Σ. Αλέξανδρος Μακεδονίας) γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου, 2003 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, πόλη στην οποία ζει και γυμνάζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα με τις προπονήσεις της σπουδάζει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Προπονήτριά της είναι η Κατερίνα Αλεξόπουλου. 

Στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι πήρε μέρος στα 200μ και ήταν 10η στον Ημιτελικό.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!