Η Τσέλσι έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε τον Μαρκ Κουκουρέγια, τον οποίο απέκτησε από τη Μπράιτον για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η Τσέλσι απέκτησε με εξαετές συμβόλαιο τον Ισπανό αμυντικό Μαρκ Κουκουρέγια από την Μπράιτον, όπως ανακοίνωσαν σήμερα και οι δύο ομάδες της Premier League.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα. Ωστόσο, η Μπράιτον ανέφερε ότι ο σύλλογος θα λάβει ένα ποσό ρεκόρ για τη μεταγραφή. 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είπαν, ότι οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν στη μεταγραφή ύψους 63 εκατομμυρίων λιρών για τον 24χρονο. Ρεπορτάζ που δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να ενταχθώ σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο και θα δουλέψω σκληρά για να είμαι χαρούμενος εδώ και να βοηθήσω την ομάδα», δήλωσε ο Κουκουρέγια στην ιστοσελίδα της Τσέλσι.

Ο Κουκουρέγια, ο οποίος έχει μία συμμετοχή για την Ισπανία, εντάχθηκε στην Μπράιτον το 2021 από τη Χετάφε. Έκανε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Γκράχαμ Πότερ. Και ήταν καθοριστικός καθώς τερμάτισε ένατη στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν.

«Δεν θέλαμε να χάσουμε τον Μαρκ, αλλά ήθελε να έχει την την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο Champions League, με σκοπό να επιταχύνει την ένταξή του στην ομάδα της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Πότερ στην ιστοσελίδα της Μπράιτον.

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε τον Μαρκ να φεύγει. Αλλά του ευχόμαστε καλή συνέχεια για το μέλλον. Ήταν απόλυτη χαρά να συνεργαστώ μαζί του τους τελευταίους 12 μήνες.»

Ο Κουκουρέγια γίνεται η τρίτη μεταγραφή της Τσέλσι. Μετά τον Σενεγαλέζο αμυντικό Καλιντού Κουλιμπαλί από την Νάπολι και τον Άγγλο επιθετικό Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι.