Νέα τεχνολογία από την UEFA στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με την έλευση του ημι-αυτόματου οφσάιντ.

Σε νέα εποχή περνάει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα η UEFA έκανε γνωστό με ανακοίνωση ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ημι-αυτόματη τεχνολογία οφσάιντ. Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να εφαρμοστεί στο Super Cup ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, δήλωσε:

«Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις για να βελτιώσει το παιχνίδι και να υποστηρίξει το έργο των διαιτητών. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων».

Ακόμα οι οπαδοί – είτε βρίσκονται στο γήπεδο, είτε παρακολουθούν από την τηλεόραση – θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν ξανά τις φάσεις μέσα από 3D animations. Αυτό θα ξεδιαλύνει πλήρως κάθε αμφιβολία. Ιδανικά θα περιοριστούν και οι αντιδράσεις που πολλές φορές παρατηρούνται από τις αποφάσεις του VAR.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!