Οι Έλληνες πλέον έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους εκτός συνόρων. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παίκτες;

Εν αντιθέσει με τα παλαιότερα χρόνια, πλέον αρκετοί Έλληνες παίκτες εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Κάτι που κάποτε έμοιαζε πολύ μακρινό και σπάνιο επιτέλους άρχισε, σιγά σιγά, να γίνεται καθημερινότητα. Με το τέλος της σεζόν 21-22 αυτοί είναι οι Έλληνες που έπαιξαν μπάλα εκτός συνόρων.

Συνεχίζοντας στο τρίτο μέρος, αυτοί είναι ακόμα 3 Έλληνες ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν την χώρα μας εκτός συνόρων:

(Για όποιον έχασε το part 2 μπορεί να το βρει εδώ)

Έλληνες

Τάσος Μπακασέτας (Τράμπζονσπορ)

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο κάπτεν της εθνικής μας ομάδας έγινε μέλος της τουρκικής Τράμπζονσπορ. Η σεζόν αποδείχθηκε αρκετά καλή για τον 29χρονο, πλέον, Έλληνα διεθνή, καθώς σε 51 συμμετοχές βρήκε δίχτυα 14 φορές. Γενικότερα συνέχισε σε ίδια πλαίσια και με τις προηγούμενες δυο σεζόν, όταν αγωνιζόταν ξανά για τουρκική ομάδα, την Αλανιασπόρ. Τότε σε 53 συμμετοχές είχε πετύχει 17 τέρματα.

Όπως είδαμε και στα μέχρι τώρα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, ο Μπακασέτας σε 4 αγώνες έχει σκοράρει 3 γκολ, μένοντας χωρίς τέρμα μόνο στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο. Αυτό επιβεβαιώνει την καλή φόρμα που διανύει το τελευταίο καιρό αφήνοντας μόνο καλές εντυπώσεις.

Έλληνες

Γιώργος Γιακουμάκης (Σέλτικ)

Από το 2021 ο Έλληνας επιθετικός αγωνίζεται για τη φανέλα της Σέλτικ. Μέχρι στιγμής σε μόλις 29 συμμετοχές έχει σκοράρει 17 φορές. Με τη Σέλτικ να σηκώνει και πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ Σκοτίας, ο Γιακουμάκης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Αξιοσημείωτο είναι ότι και από την προηγούμενή του ομάδα, την Ολλανδική Φένλο, ο Έλληνας διεθνής είχε δείξει το ταλέντο του, σε 33 εμφανίσεις με 29 γκολ. Αυτοί οι εκπληκτικοί αριθμοί τον καθιέρωσαν και κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος της Ερεντιβίζιε.

Έλληνες

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα)

Τέλος, ένας από τους Έλληνες τερματοφύλακες που ήδη έχει αφήσει το στίγμα του είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο 28χρονος πλέον διεθνής τερματοφύλακας μετράει 169 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπενφίκα, αριθμός ρεκόρ που τον κατατάσσει μόλις στη 2η θέση πίσω από τον αξεπέραστο Μάνουελ Μπέντο. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει δείξει την αξία του πάρα πολλές φορές και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πορτογαλικής ομάδας.