Οι Έλληνες πλέον έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους εκτός συνόρων. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παίκτες;

Εν αντιθέσει με τα παλαιότερα χρόνια, πλέον αρκετοί Έλληνες παίκτες εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Κάτι που κάποτε έμοιαζε πολύ μακρινό και σπάνιο επιτέλους άρχισε, σιγά σιγά, να γίνεται καθημερινότητα. Με το τέλος της σεζόν 21-22 αυτοί είναι οι Έλληνες που έπαιξαν μπάλα εκτός συνόρων.

Συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος, αυτοί είναι ακόμα 3 Έλληνες ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν την χώρα μας εκτός συνόρων:

(Για όποιον έχασε το part 1 μπορεί να το βρει εδώ)

Έλληνες

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη)

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός είχε συνδέσει το όνομά του με τους «κανονιέρηδες». Η μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2018 είχε προκαλέσει θαυμασμό για τον 20χρονο τότε Μαυροπάνο. Από το 2020 είχε φύγει ως δανεικός στη Στουτγκάρδη, ενώ φέτος με το πέρας της λήξης του δανεισμού του υπέγραψε τελικά για τους Γερμανούς. Από την αρχή του δανεισμού του ο Έλληνας διεθνής είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό τραυματισμό, όμως αυτό δεν τον κατέβαλε.

Από την αρχή του δανεισμού του έχει αγωνιστεί 52 φορές έχοντας πετύχει και 4 τέρματα. Η συνεισφορά του σε όλη την πορεία της ομάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Φέτος μάλιστα ένα από τα γκολ του ήταν και αυτό που βοήθησε στην παραμονή της Στουτγκάρδης στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν κόντρα στο Βόλφσμπουργκ (2-0) με τον Μαυροπάνο να ανοίγει το σκορ. Μπορεί η Στουτγκάρδη να μην κατάφερε όσα θα ήθελε όμως η νέα σεζόν θα βρει τον Έλληνα αμυντικό να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Έλληνες

Κωνσταντίνος Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Το παραμύθι του Τσιμίκα ανήκει όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Μπορεί να μην είχε αίσιο τέλος και να μην έγινε ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Τσιμίκας αποτελεί μέλος των «κόκκινων» από το 2020 με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του. Μάλιστα ήταν ο 2ος Έλληνας μετά τον Σωτήρη Κυριάκο που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Από τότε έχει κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα και πλέον φαίνεται ότι οι κόποι του αρχίζουν να βγάζουν καρπούς. Μπορεί να μην έπαιξε στον τελικό όμως στα προημιτελικά ήταν αυτός που «σέρβιρε» δυο ασίστ πραγματοποιώντας το 3-3 κόντρα στη Μπενφίκα. Αυτό όχι μόνο σιγούρεψε τη θέση της Λίβερπουλ στα ημιτελικά αλλά του έδωσε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Επιπλέον ο Τσιμίκας ήταν αυτός που πέτυχε και το νικηφόρο πέναλτι κόντρα στη Τσέλσι στον τελικό του FA κυπέλλου.

Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτου ομάδας υποστηρίζουν τον Τσιμίκα και φαίνεται πως είναι αγαπητός και στον κόσμο της Λίβερπουλ. Σίγουρα τα καλύτερα θα έρθουν όχι μόνο για αυτόν αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έλληνες

Χρήστος Τζόλης (Νόριτς)

Στις 12 Αυγούστου του 2021 ο Τζόλης άφησε τον ΠΑΟΚ για τα «καναρίνια». Το ταλέντο του μόλις 20χρονου Έλληνα διεθνή είναι αδιαμφησβήτητο και πλέον δοκιμάζει την τύχη του σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη. Το ντεμπούτο του με την Νόριτς ήταν αξιοθαύμαστο καθώς πέτυχε 2 γκολ και 2 ασίστ σε μια νίκη με 6-0 κόντρα στην Μπόρνμουθ, προχωρώντας περαιτέρω στο κύπελλο. Μάλιστα σε αυτό το παιχνίδι αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης.

Μέχρι τώρα περνάει μια περίοδο «ξηρασίας» χωρίς ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής. Το θετικό είναι ότι πέραν του νεαρού της ηλικίας του, ο υποβιβασμός της Νόριτς ίσως βοηθήσει στο να αναπτυχθεί περισσότερο ποδοσφαιρικά στην Τσάμπιονσιπ.