Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν μακριά από τη Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η αιτία που τον έκανε να θέλει να φύγει δεν ήταν ο Χάαλαντ.

Για την αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου και τη νέα αρχή που κάνει στην Μπαρτσελόνα μίλησε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ESPN.

Η φυγή του από τη Γερμανία δεν ήταν κάτι εύκολο. Ο Λεβαντόφσκι όλο αυτό το διάστημα έχει ακούσει πολλά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσα στο μίσος τους ξεχνούν τι έχει προσφέρει στη βαυαρική ομάδα. Οπότε δεν θα μπορούσε να μην έρθει ποτέ και το ξέσπασμα του Πολωνού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι:

«Η αποχώρησή μου δεν έχει καμία σχέση με τον Χάαλαντ. Η αλήθεια είναι πιο σημαντική, ακόμη κι όταν κάτι δεν είναι καλό για μένα. Δεν θέλω να μιλήσω για το τι ακριβώς συνέβη. Αλλά αν το ερώτημα είναι για το αν η απόφασή μου να φύγω οφείλεται στο ενδεχόμενο να πήγαινε στη Μπάγερν Μονάχου, τότε όχι δεν είναι αυτός ο λόγος. Κάποιοι άνθρωποι δεν μου είπαν την αλήθεια. Για μένα είναι πάντα σημαντικό να είμαι σαφής, να παραμείνω αληθινός και ίσως για λίγους ανθρώπους αυτό ήταν το πρόβλημα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα, ένιωσα και είδα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω από την Μπάγερν Μονάχου και να ενταχθώ στην Μπαρτσελόνα».

Για το αν θα του λείψει η Μπάγερν απάντησε:

«Είχα πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου, το επιτελείο, τον προπονητή. Όλα αυτά θα μου λείψουν γιατί πέρασα όμορφα εκεί. Δεν ήμασταν μόνο φίλοι στο γήπεδο. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε και ανοίγω ένα νέο στη ζωή και στην καριέρα μου. Νιώθω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Όσο συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν φύγω από την Μπάγερν Μονάχου, σαφώς και ήταν μέρος της πολιτικής τους. Ο σύλλογος προσπάθησε να βρει ένα επιχείρημα για το λόγο που μπορεί να με πουλήσει σε άλλη ομάδα, ήταν δύσκολο να το εξηγήσουν στους φιλάθλους. Είπαν πολλές μ@λ@κιες για εμένα, αλλά στο τέλος ήξερα ότι οι οπαδοί ακόμη και τώρα με στηρίζουν πολύ».