Βαρύ είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, με τον Μπότο να σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας στα προκριματικά του Europa Conference League και μένει πρόωρα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι «ασπρόμαυροι» πιάστηκαν απροετοίμαστοι απέναντι στους Βούλγαρους, οι οποίοι όχι μόνο πήραν την πρόκριση αν και αουτσάιντερ, αλλά δεν δυσκολεύτηκαν να το κάνουν. Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αναβρασμός. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ζοσέ Μπότο έδειξε πως προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Δέχεται πως του αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και είναι έτοιμος να πράξει τα δέοντα.

ΠΑΟΚ: Στήριξη σε project, Μπότο και Λουτσέσκου

Όμως στον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να συμφωνούν με το σκεπτικό του. Γνωρίζουν τις συνέπειες του αποκλεισμού όμως είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το project. Πολλοί παίκτες-βαρόμετρα αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν με νέους. Όπως είναι λογικό θέλουν χρόνο.

Άπαντες γνώριζαν πως αυτό ενέχει το ρίσκο του, όμως πάρθηκε η απόφαση να χτιστεί μία ομάδα με μέλλον. Δεν επιθυμούσαν απλά μία πρόσκαιρη επιτυχία.

Αυτό το πλάνο ανέλαβε ο Ζοσέ Μπότο. Έφερε δέκα παίκτες στην ομάδα από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου, πολλοί εκ των οποίων ήταν μάλιστα σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος βγήκε μπροστά στην κουβέντα που έγινε με τους οργανωμένους οπαδούς μετά τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι και ανέλαβε την ευθύνη για το ρόστερ.

Στον ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν θεωρούν ότι αυτό είναι δίκαιο. Αυτό που θέλουν είναι να συνεχίσουν μαζί με τον Ζοσέ Μπότο. Η στήριξη στις λύσεις που επιλέχθηκαν θεωρείται δεδομένη. Στην Τούμπα είναι αποφασισμένοι να αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει. Μέσα από αυτό θα δουν αν η ομάδα που χτίζεται μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν τεθεί σε βάθος χρόνου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!