Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το Community Shield για 16η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2006.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 16ο τρόπαιο του Community Shield θριαμβεύοντας επί της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στο «King Power» του Λέστερ. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ (με πέναλτι) και Νούνιες σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Άλβαρεζ ισοφάρισε προσωρινά για τη Σίτι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «reds» ξεκίνησαν τον αγώνα στα «κόκκινα» και μόλις στο 4’ ο Σαλάχ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά αστόχησε. Στο 21’ ο Αιγύπτιος άσος «έσπασε» στην μπάλα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει λίγο και στο κεφάλι του Άκε, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντέδρασε και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση. Αποκορύφωμα ήταν η φάση στο 34′ λεπτό όταν το πλασέ του Χάαλαντ αποκρούστηκε από τον Άντριαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να περιορίσουν η μία την άλλη. Στο 64’ ο Νούνιες βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Έντερσον (έπειτα από ασίστ του Χέντερσον), όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ «νίκησε» τον Ουρουγουανό επιθετικό, αποκρούοντας με το… κεφάλι!

Η Σίτι έφτασε στην ισοφάριση στο 70’. Ο Άντριαν «νίκησε» από κοντά τον Φόντεν, όμως ο Άλβαρεζ έκανε από κοντά το 1-1. Η Λίβερπουλ αντέδρασε άμεσα και στο 83’ κέρδισε πέναλτι, όταν από την κεφαλιά του Νούνιες μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, ο Άκε έδιωξε με το χέρι. Ο Σαλάχ ευστόχησε και έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Λίβερπουλ έβαλε ο Νούνιες με κεφαλιά-ψαράκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίαζ (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’+6 Τζόουνς), Φιρμίνο (59’ Νούνιες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε. Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (73’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ (58’ Άλβαρεζ), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Χάαλαντ.