Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Γαλλίας, Μπορίς Ντιό, ξεκαθάρισε πως ο Τζόελ Εμπίντ δεν θα παίξει με τους «τρικολόρ» στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Για το μέλλον του Τζόελ Εμπίντ στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας μίλησε ο Μπορίς Ντιαό. O πρώην παίκτης του NBA και νυν τεχνικός διευθυντής των «τρικολόρ» ξεκαθάρισε πως ο Καμερουνέζος σέντερ των 76ers, δεν θα αγωνιστεί με τη Γαλλία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπορίς Ντιαό δήλωσε στην «Equipe»:

«Η αίτησή του Τζόελ Εμπίντ για απόκτηση της υπηκοότητας έχει γίνει δεκτή. Ξέρουμε ότι περιμένει ακόμη να αποκτήσει το γαλλικό διαβατήριο. Όταν το πάρει, τότε θα ξεκινήσει τη διαδικασία να κάνει τα χαρτιά του για τη FIBA, ώστε να μπορεί να παίξει με την εθνική ομάδα. Θα ήθελε να παίξει αυτό το καλοκαίρι, αλλά τραυματίστηκε. Έχει κάνει μία χειρουργική επέμβαση στο χέρι και ακόμη δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις».

Ο Τζοέλ Εμπίντ, προσπαθούσε να πάρει γαλλικό διαβατήριο από τον Φεβρουάριο και τελικά τα κατάφερε λίγους μήνες αργότερα. Μπορεί να μην αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ ωστόσο η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι ανοιχτή. Ο θηριώδης σέντερ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!