Εφτά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στη Γιουβέντους (3-1).

Το… μακρινό 2015 οι “μπλαουγκράνα” έφθασαν στην κορυφή της Ευρώπης. Και λέμε μακρινό, διότι τα εφτά χρόνια που έχουν ακολουθήσει χωρίς ευρωπαϊκή διάκριση για την Μπαρτσελόνα μοιάζουν πολλά.

Εκείνη την σεζόν όμως, οι Καταλανοί δεν παιζόντουσαν. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε ήταν πραγματικά πληρέστατο και έπαιζε απολαυστικό ποδόσφαιρο. Με μπροστάρηδες ασφαλώς τους Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ που συνέθεσαν το φονικό MSN, κάθε αντίπαλη άμυνα έτρεμε μόνο στην όψη των τριών αστέρων. Παράλληλα όμως είχαν άξιους συμπαραστάτες σε κάθε θέση. Ποιον να αφήσεις έξω άλλωστε; Μία ματιά στην 11άδα του τελικού μπορεί να πείσει τον καθένα για το ταλέντο που υπήρχε στις τάξεις της Μπαρτσελόνα.

Στον τελικό του του 2015 κόντρα στη Γιουβέντους το έδειξαν για μία ακόμη φορά. Η νίκη τους με 3-1 ήταν το επιστέγασμα μίας ονειρικής σεζόν, στην οποία ήρθε και το τρεμπλ. Τα γκολ για τους θριαμβευτές σκόραραν οι Ράκιτιτς, Σουάρες και Νεϊμάρ. Προσωρινά είχε μειώσει ο Μοράτα σε 2-1, αλλά ο Βραζιλιάνος άσος καθάρισε στα τελευταία λεπτά για την ομάδα του.

Μπαρτσελόνα

Έκλεψε την δόξα του MSN, ο γνωστός άγνωστος

Αν υπήρχε ένας παίκτης που θα μπορούσε κλέψει το βραβείο του MVP από τους τρεις της επίθεσης, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντρές Ινιέστα. Ο Ισπανός μάγος ήταν για ένα ακόμη μεγάλο ματς καθοριστικός και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του τελικού. Χωρίς να σκοράρει, κατάφερε με τις ενέργειες του να στρέψει τα φώτα πάνω του και να κάνει τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη.

Παράλληλα όμως, το ματς αυτό ήταν και το ιδανικότερο αντίο για έναν ακόμη θρύλο του συλλόγου. Στο 78ο λεπτό του ματς, ο Ινιέστα αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Τσάβι, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά τα “μπλαουγκράνα”. Είχε λοιπόν την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της ομάδας έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας σε αυτή, σηκώνοντας ένα ακόμα σπουδαίο τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα