Ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Γαλλίας, με τις Red Bull των Φερστάπεν και Πέρεζ να κάνουν το 2-3.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος, ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις κατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Πολ Ρικάρ στην Μασσαλία. Ετσι θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση τον αγώνα του Grand Prix Γαλλίας. Πρόκειται για την 16η pole position στην καριέρα του Μονεγάσκου της Ferrari. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δυο οδηγοί της Red Bull Racing Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

Οι κατακτήριες εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Σταθερά τρίτη ταχύτερη ομάδα η Mercedes με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ να τερματίζουν στην 4η και 6η θέση ξεχωριστά. Στα θετικά η παρουσία της Mclaren στο Q3 με τον Λάντο Νόρις να πετυχαίνει τον 5ο καλύτερο χρόνο. Όπως και η πολύ καλή παρουσία του Γιούκι Τσουνόντα.

Ο Ιάπωνας της Alpha Tauri προκρίθηκε στο Q3 καταλαμβάνοντας τελικά την τιμητική 8η θέση. Σε πλήρη αντίθεση με τον ομόσταβλό του Πιερ Γκασλί. Ο Γάλλος μπροστά στο κοινό της πατρίδας του είχε ένα δύσκολο μεσημέρι. Μένωντας εκτός της διαδικασίας από το Q1 και τερματίζοντας μόλις στην 16η θέση.

O Λεκλέρ προφανώς στοχεύει στο να πάρει τη νίκη αύριο, προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή του πρωταθλήματος και τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν. Σε έναν αγώνα στον οποίο πάντως ο teammate του Μονεγασκου Κάρλος Σάινθ , ο οποιίος βοήθησε σημαντικά τον Λεκλέρ στην τελευταία του προσπάθεια, θα έχει μεγάλο έργο μπροστά του.

Ο Ισπανός της Scuderia θυμίζεται οτι άλλαξε εξαρτήματα στην μονάδα ισχύος του μετά την εγκατάλειψη του στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία. Ετσι θα εκκινήσει τον αγώνα του από την τελευταία σειρά εκκίνησης. Μαζί με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas o οποίος επίσης άλλαξε την μονάδα ισχύος του. Δεδομένου του ότι και οι δύο οδηγοί βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα αυτό θα φέρει ανακατατάξεις στο grid του αγώνα της Κυριακής. Λόγω φυσικά και των ποινών τους.

Oι δηλώσεις του poleman Σαρλ Λεκλέρ:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

H εκκίνηση του αυριανού αγώνα για το GP Γαλλίας, του δωδέκατου της φετινής σεζόν της Formula 1, θα δοθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος.