Ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari ήταν ο μεγάλος νικητής του Αυστριακού GP, με δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν και τρίτο τον Λιούις Χάμιλτον. Μεγάλος άτυχος ο Κάρλος Σάινθ.

Ο εντυπωσιακός αγώνας του Grand Prix Αυστρίας είχε για μεγάλο νικητή τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος της Ferrari πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και επέστρεψε στο βάθρο και το ψηλότερο σκαλοπάτι του μετά από επτά διαδοχικούς αγώνες. Πρόκειται για την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν και την πέμπτη της καριέρας του. Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Μαξ Φερστάπεν με Red Bull στην 2η θέση και Λιούις Χάμιλτον με Mercedes στην 3η.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull παρά την καλή του εκκίνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το oτι ξεκινούσε από την pole position και στη διάρκεια του αγώνα βρέθηκε σε διαρκείς μάχες με τον Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος μάλιστα κατάφερε τρεις φορές να προσπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα. Δείχνοντας έτσι την ταχύτητα του.

Μια νίκη η οποία ωστόσο δεν ήρθε τόσο έυκολα όσο φαίνεται. Καθότι στους τελευταίους γύρους, ο Λεκλέρ αντιμετώπιζε προβλήματα στο πεδάλιο του γκαζιού του με αποτέλεσμα να χάνει ρυθμό. Όμως οι δυσκολίες του δεν τον εμπόδισαν να δει πρώτος την καρό σημαία. Παίρνοντας μια νίκη σημαντική αφενός για την ψυχολογία του και αφετέρου γιατί μειώνει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φερστάπεν.

Η Mercedes για ακόμη μια φορά είχε ικανοποιητική παρουσία με τον Χάμιλτον στο βάθρο για τρίτη συνεχόμενη φορά και τον Τζόρτζ Ράσελ στην 4η θέση. Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία των δύο Haas ειδικά του Μικ Σουμάχερ που τερμάτισε στην 6η θέση. Όπως και oι πρώτοι διπλοί βαθμοί της Mclaren μετά από δύο GP. Eνώ αξίζει μια τιμητική αναφορά για την παρουσία του Φερνάντο Αλόνσο στην βαθμολογούμενη δεκάδα παρότι εκκίνησε από την τελευταία θέση.

Μεγάλος άτυχος για την Ferrari ο Κάρλος Σάινθ ο οποίος εγκατέλειψε στον 58ο γύρο λόγω βλάβης στον κινητήρα, καθώς πίεζε τον Φερστάπεν. Χάνοντας έτσι ένα σχεδόν σίγουρο βάθρο. Άτυχος όμως ήταν και ο Πέρεζ για την Red Bull ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας μιας σύγκρουσης που είχε με την Mercedes του Τζόρτζ Ράσελ στον πρώτο γύρο.

Πέραν της τριάδας του βάθρου (Λεκλέρ, Φερστάπεν, Χάμιλτον) την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζόρτζ Ράσελ (Mercedes), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Mικ Σουμάχερ (Haas), Λάντο Νόρις (Mclaren), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren) και Φερνάντο Αλόνσο (Alpine-Renault)

Oι δηλώσεις των τρίων πρώτων οδηγών:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Το επόμενο ραντεβού για το πρωτάθλημα της Formula 1, είναι προγραμματισμένο για τις 22-24 Ιουλίου στην Μασσαλία και την πίστα Πολ Ρικάρ. Εκεί όπου και θα διεξαχθεί το Grand Prix Γαλλίας. Το δωδέκατο της φετινής σεζόν.