Η Κατερίνα Στεφανίδη χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα πέρασε εύκολα στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Όρεγκον.

Παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ της Δευτέρας (18/07) θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Με την πρώτη προσπάθεια υπερέβη τα 4.50μ, ενώ παρότι τα έδωσαν όλα, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσαν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος. Ως εκ τούτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε για τις δύο πρωταθλήτριες με καλύτερο άλμα στα 4.35μ.

Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ πέρασαν με την πρώτη τα 4.20μ, ύψος που άφησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχημένες και στα 4.35μ (η Πόλακ πέρασε με την 2η προσπάθεια, ενώ η Κυριακοπούλου με την 3η). Η Στεφανίδη άφησε και αυτό το ύψος και να ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.50μ. 

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπερέβη με την πρώτη και με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος. Αυτό, όμως, δεν το κατάφεραν οι άλλες δύο Ελληνίδες με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός τελικού.

Η Στεφανίδη δεν χρειάστηκε να κάνει καλύτερο άλμα. Έτσι, θα προσπαθήσει την Κυριακή (17/07) να βρεθεί ξανά μέσα στα μετάλλια, όπως είχε κάνει το 2017 στο Λονδίνο (χρυσό) και το 2019 στην Ντόχα (χάλκινο).

Να σημειωθεί ότι ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο που ήταν τα 4.65 μέτρα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!