Το ΝΒΑ το πήρε απόφαση και αναμένεται αρκετά σύντομα να αλλάξει τους κανονισμούς για τα φάουλ στον αιφνιδιασμό.

Το NBA ενδέχεται να αρχίσει να τιμωρεί τις ομάδες που σταματούν τον αιφνιδιασμό ενός αντιπάλου με φάουλ. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Δευτέρας από το Yahoo Sports, το οποίο επικαλείται πηγές του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού του πρωταθλήματος ξεκίνησε τις συνεδριάσεις στο Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και πλέον προχωρά με μια πρόταση που θα έδινε στην ομάδα που θα υποστεί φάουλ στο παιχνίδι μια ελεύθερη βολή καθώς και την κατοχή. Μέχρι τώρα, η ομάδα που δεχόταν φάουλ έπαιρνε μόνο την κατοχή της μπάλας. 

Το λεγόμενο “take foul” υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο. Κι αυτό διότι επιτρέπει στις ομάδες να αναιρούν τις ευκαιρίες αιφνιδιασμού των αντιπάλων τους, ειδικά όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η συγκεκριμένη τακτική επιβραδύνει και τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάτι που φυσικά δεν θέλουν στο NBA. Καθόλου.

Οι συστάσεις της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης που ασχολείται με τη συμπεριφορά των παικτών στον πάγκο, αναμένεται να εγκριθούν όταν υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος, ανέφεραν οι πηγές στο Yahoo Sports.

Ένα από τα λίγα θέματα του πάγκου αφορά στους παίκτες που παραμένουν όρθιοι. Οι οπαδοί που κάθονται πίσω από τους πάγκους των ομάδων, συνήθως σε ακριβά καθίσματα, έχουν παραπονεθεί ότι παρεμποδίζεται η θέα τους για το παιχνίδι. Η επιτροπή εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τους παίκτες που δεν μπορούν να μείνουν καθισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι παραβιάσεις του πάγκου οδήγησαν σε πρόστιμα ύψους 175.000 δολαρίων εναντίον των Ντάλας Μάβερικς κατά τη διάρκεια των playoffs της περασμένης σεζόν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!