Οι Ντάλας Μάβερικς πάλεψαν απέναντι στον Στεφ Κάρι και την παρέα του αλλά στο τέλος αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι «Πολεμιστές». Αυτό όμως δεν αναιρεί τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Ντάλας.

Στην καλύτερη σεζόν τους μετά το πρωτάθλημα του 2011, οι Μάβερικς έφτασαν πολύ κοντά στην πηγή αλλά έπεσαν πάνω στους υπερβολικά διψασμένους Γουόριορς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξεδιψάσουν στο μέλλον, το οποίο προμηνύεται λαμπρό για την ομάδα του Τζέισον Κιντ και του Λούκα Ντόντσιτς.

Το Ντάλας ζει και θα ζήσει μεγάλες στιγμές

Κοντά σε μια τόσο ηχηρή αποτυχία, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις τα θετικά. Ψάχνεις να βρεις τι πήγε λάθος, να εξηγήσεις γιατί δεν υπήρχε ο παραμικρός ανταγωνισμός. Στην πραγματικότητα όμως, το Ντάλας φέτος δεν απέτυχε. Αντιθέτως, έκανε μια αξιοζήλευτη πορεία. Η πορεία αυτή θα αποτελέσει και τη βάση για το αύριο. Ο Κιντ είπε μετά το 3-0: “Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού. Κανείς δεν πίστευε πως θα ήμασταν εδώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας”. Κάτι ξέρει από αναπάντεχες πορείες ο Τζέισον Κιντ (πρωταθλητής το 2011 με το Ντάλας), δεν ν0μίζετε;

Η φετινή αναπάντεχη και ξέφρενη πορεία

Μετά από τη μέτρια αρχή με ρεκόρ 16-18, το Ντάλας τερμάτισε με ρεκόρ 52-30 στην κανονική περίοδο. Αυτό μεταφράστηκε ως πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο, για πρώτη φορά από τη σεζόν του τίτλου το 2011. Μετά από δύο σκληρές σειρές – μάχες απέναντι στους Τζαζ και τους Σανς, οι Μαβς δεν παρουσιάστηκαν απαραίτητα κουρασμένοι. Παρουσιάστηκαν όμως χωρίς λύσεις απέναντι στο φανταστικό Γκόλντεν Στέιτ που δείχνει να έχει επαναφέρει, φέτος, την αίγλη του παρελθόντος. Η ξέφρενη πορεία τους, λοιπόν, σταμάτησε λίγες βραδιές πριν στο Σαν Φρανσίσκο, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν η τελευταία τους.

https://twitter.com/dallasmavs/status/1528543962759315456?s=20&t=s3iScBYnwtCN_wetmyFItg

Ο ηγέτης

Ηγέτης στα 23; Γίνεται; Κι όμως γίνεται. Το πιο λαμπρό και αισιόδοξο κεφάλαιο στο βιβλίο των Μάβερικς ήταν, είναι και θα είναι ο Λούκα Ντόντσιτς. Στη τέταρτη σεζόν του, συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ, να μπαίνει σε λίστες παικτών που συμπεριλαμβάνουν μόνο τους κορυφαίους όλων των εποχών κ.α. Ένα απ’ τα τρομακτικότερα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει η υπόλοιπη λίγκα είναι πως ο Ντόντσιτς απέχει 4 χρόνια από το prime του και το παιχνίδι του βελτιώνεται τουλάχιστον μήνα με τον μήνα, αν όχι αγώνα με τον αγώνα.

https://twitter.com/dallasmavs/status/1530000275737415680?s=20&t=s3iScBYnwtCN_wetmyFItg

Ο κορμός και οι απαραίτητες προσθήκες

Γύρω από τον μελλοντικό MVP Ντόντσιτς έχει συγκεντρωθεί ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο. Οι Τζέιλεν Μπράνσον, ο Σπένσερ Ντινγουίντι και ο Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ είναι μερικοί από τους λόγους που οι φανς των Μάβερικς μπορούν να είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι για την αυριανή μέρα. Σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για αυτούς και για τους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον Ντόντσιτς, στη σειρά με το Γκόλντεν Στέιτ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως μια αποτυχημένη σειρά μπορεί να ακυρώσει την εξαιρετική τους πορεία φέτος.

Εκεί που δεν πάνε καλά τα πράγματα για το Ντάλας είναι η ρακέτα. Εκεί πρέπει να εστιάσει και το front office της ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Πολλοί αξιόλογοι ψηλοί μένουν ελεύθεροι ή γιατί όχι να καταφέρουν να αποκτήσουν έναν μέσω ενός trade.

Το να χάσεις απ’ τους Γουόριορς δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Και σίγουρα είναι κάτι από το οποίο μπορείς να επανέλθεις. Η διοίκηση του συλλόγου πρέπει να κάνει μεγάλες κινήσεις τους επόμενους μήνες για να αυξήσει το ταλέντο και το ταβάνι της ομάδας, ώστε να αποτελέσει μια ακόμα μεγαλύτερη απειλή στα επόμενα πλέι οφ.